Tuvākajās diennaktīs bieži līs un ducinās pērkons, pūtīs brāzmains vējš

Līdz ceturtdienai Latvijā, īpaši valsts rietumu un centrālajā daļā, bieži līs, vietām gaidāmas pērkona lietusgāzes, turklāt pūtīs brāzmains vējš un gaisa temperatūra pārsvarā būs zemāka par +20 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Laikapstākļus noteiks ciklona dienvidaustrumu mala, tādēļ pūtīs brāzmains dienvidrietumu vējš, visstiprākais tas būs otrdien - vietām brāzmās līdz 15-17 metriem sekundē, bet zem negaisa mākoņiem vējš lokāli var sasniegt vētras spēku.

Lietus un negaisa mākoņi vairāk skars valsts rietumu un centrālo daļu, sevišķi Kurzemi un Vidzemes rietumus. Negaisa laikā dažviet iespējamas arī stipras lietusgāzes un krusa, lielākais spēcīgu negaisu risks gaidāms Kurzemes rietumu piekrastē. Vismazāk līs Latgalē, vienīgi līdz otrdienas priekšpusdienai arī šajā reģionā bagātīgi līs.

Gaisa temperatūra naktī uz otrdienu būs +12..+17 grādu, nākamās naktis kļūs nedaudz vēsākas. Dienas laikā gaisa temperatūra paaugstināsies ne vairāk kā līdz +17..+22 grādiem.

Arī nedēļas nogalē, visticamāk, brīžiem līs. Brīvdienās vai nākamās nedēļas sākumā gaidāma gaisa temperatūras paaugstināšanās.

Latvijā

Latvijā patēriņa cenas šogad septembrī salīdzinājumā ar augustu pieauga par 0,3%, bet gada laikā - šogad septembrī salīdzinājumā ar 2023.gada septembri - palielinājās par 1,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.