“Dzintars” sadarbībā ar Latvijas ražotājiem rada 3 jaunus rokus krēmus

© Publicitātes foto

Lai sekmētu Latvijas ražotāju savstarpējo sadarbību, Baltijā lielākais kosmētikas ražotājs “H.A.Brieger” pirmo reizi ir īstenojis jaunu zīmola “Dzintars” produktu izstrādes procesu. Tā gaitā ir izveidota sadarbība ar četriem pašmāju uzņēmumiem, tostarp “Balticovo”, kas ražo un piegādā dažādas dabiskas sastāvdaļas. Rezultātā ir jaunradīti trīs “Dzintars” roku krēmi, kuru sastāvā ir Latvijas izcelsmes izejvielas – rapšu eļļa, zirņu proteīns, organiskais medus un olu baltums jeb albumīns. Investīcijas, kas ieguldītas jauno roku krēmu formulu izstrādē un produktu palaišanā tirgū, ir ap 45 tūkstošiem eiro.

Dabas pieskāriens trīs tūbiņās

Jaunie “Dzintars” roku krēmi piedāvā efektīvu dabas un zinātnes savienojumu. To formulās ir 97% dabīgas izejvielas! Savukārt funkcionalitātes ziņā tiek nodrošinātas visas ikdienas roku kopšanas vajadzības - dziļa mitrināšana, aizsardzība un barošana.

  • Barojošs roku krēms “Dzintari” ir piemērots tiem, kuriem aktuāla nomierinoša un kopjoša iedarbība. Tā sastāvā esošā rapšu eļļa novērš ādas sausumu un mitruma zudumu, savukārt medus šūnās esošie antioksidanti aizkavē ādas novecošanos. Krēmam piemīts izsmalcināts, medaini silts aromāts.
  • Mitrinošs roku krēms “Kolka” - ar vieglu konsistenci, vērtīgiem olu baltuma jeb albumīna proteīniem un hialuronskābi novērš roku sausumu un padara to ādu elastīgāku un gludāku. Krēmam piemīt patīkams balto ziedu aromāts.
  • Īpaši barojošs aizsargkrēms “Dubulti” - novērš roku ādas sausumu un raupjumu. Zirņu proteīns un alantoīns mīksina ādu un aizsargā no nelabvēlīgās vides iedarbības. Krēmam piemīt unikāls dārza zaļo augu aromāts.

Anastasija Udalova, “H.A.Brieger” līdzīpašniece un vadītāja uzsver: “”Dzintars”, pateicoties tā vēsturiskajām saknēm un šī brīža patērētāju mīlestībai, ir kas vairāk par tikai leģendāru Latvijas skaistumkopšanas produktu zīmolu. Esmu pārliecināta, ka “Dzintars” ar savām vērtībām spēj iedvesmot cilvēkus ne tikai skaistākai ikdienai, bet arī patriotiski rīkoties. Tieši tāpēc man bija svarīgi, lai uzlaboto roku krēmu formulās iespējami vairāk tiktu izmantotas Latvijas izcelsmes sastāvdaļas. Un esmu pateisi gandarīta, ka vietējie ražotāji atsaucās mūsu iniciatīvai. Tas ievieš pārliecību, ka Latvijas uzņēmējiem savā starpā ir jāsadarbojas vēl vairāk, jo tādā veidā varam stiprināt ne tikai mūsu iekšszemes ekonomiku, bet arī nacionālās ražošanas identitāti un lepnumu par vietējiem sasniegumiem”.

Latvijas izcelsmes izejvielas

Visu trīs jauno “Dzintars” roku kopšanas produktu sastāvā esošos miežu miltus “H.A.Brieger” iepērk no zemnieku saimniecības “Kaņepītes” (Kocēnu pagasts, Valmieras novads). Medu, kas ir būtiska “Dzintari” krēma sastāvdaļa, uzņēmumam nodrošina biškopības veikals SIA “Deiva” (Stopiņu novads) sadarbībā ar vietējiem dravniekiem. Savukārt zirņu ekstrakts, kas ir roku krēma “Dubulti” sastāvā, ir no “Ekstraktu rūpnīca L.Ē.V.” (Nākotne, Glūdas pagasts). Visbeidzot olu baltumu, kas tiek izmantot krēma “Kolka” ražošanā, piegādā akciju sabiedrība “Balticovo”.

A/S “Balticovo” komunikācijas un attīstības direktors Toms Auškāps atklāj: “Daudziem no mums tradicionāli ola ir tikai ola. Tomēr tā, pateicoties savam ļoti vērtīgajam sastāvam, ir unikāls produkts, kas var būt kas vairāk par brokastu olu. AS “Balticovo”, kā olu vēstneši Latvijā, vienmēr uzsver olu daudzpusīgo pielietojumu, un jau vairākkārt ir apliecinājis, ka no olām var radīt brīnišķīgus produktus, piemēram, saldējumu vai olu makaronus. Tomēr olu spēks neapstājas tikai pie maltīšu galda - to pielietojums var būt plašāks. Tāpēc “Balticovo” ar vislielāko prieku ir atsaucies aicinājumam pievienoties jauna “Dzintars” roku krēma izstrādē. Tas zināmā mērā bija izaicinājums A/S “Balticovo”, jo šī ir pirmā reize, kad uzņēmums ar saviem olu produktiem, proti, olbaltumu, piedalās jauna kosmētikas produkta tapšanā. Taču tas pilnībā saskan ar uzņēmuma filozofiju izglītot sabiedrību par olu veselīgumu un daudzpusīgumu, tāpēc ir īpašs prieks, ka izdevies piedalīties jauna “Dzintars” roku krēma tapšanā, kura sastāvdaļas faktiski ir vietējās izcelsmes. Pat vēl vairāk - “Balticovo” roku krēma ražošanai piedāvā olbaltumu no olām, kas dētas ārpus sprosta - apstākļos, kuros vistiņas dzīvo daudz pietuvinātākos dabiskajai videi, tātad olbaltums krēmam ir no laimīgākām vistiņām! Un, jācer, ka laimīgāki būs arī cilvēki, kas lietos “Dzintars” jauno krēmu, jo tajā izmantotais olu proteīns albumīns ir bagāts ar aminoskābēm, kuras veicina šūnu atjaunošanos, tātad palīdzēs saglabāt roku mitrumu un novērst ādas sausumu!”

Pieejamība veikalos

Uzlabotie “Dzintars” roku krēmi ir jau nopērkami “Dzintars” internetveikalā www.dzintars.lv, kā arī Douglas veikalos. Drīzumā produkti būs pieejami arī Drogas un Maxima veikalu tīklos.

Latvijā

Nākamgad plānots paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bezalkoholiskajiem un alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī paredzēta akcīzes nodokļa paaugstināšana tabakas izstrādājumiem no 2027.gada, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli".