Nedēļas nogalē laiks kļūs siltāks, vietām īslaicīgi līs

Tuvākajās dienās Latvijā ieplūdīs nedaudz siltākas gaisa masas, brīvdienās vietām īslaicīgi līs, prognozē sinoptiķi.

Ceturtdien un piektdien virs Latvijas atradīsies neliels anticiklons, kas gādās par sausu un pārsvarā saulainu laiku, gaidāms bezvējš vai lēns mainīga virziena vējš. Nakts un rīta stundas būs dzestras, agrā ceturtdienas rītā temperatūra vietām noslīdēs līdz +5 grādiem, bet pēcpusdienas kļūs nedaudz siltākas, piektdien gaiss sasils līdz +26 grādiem.

Brīvdienās Latvijai no rietumiem pietuvosies ciklons. Sestdien valsts rietumu un centrālajā daļā, svētdien arī valsts austrumos vietām līs, iespējamas pērkona lietusgāzes. Iegriezīsies mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, svētdien vējš atkal varētu būt lēns un mainīga virziena.

Naktis kļūs siltākas - naktī uz sestdienu temperatūra nenoslīdēs zemāk par +10..+15 grādiem, svētdienas naktī temperatūra gaidāma vēl par pāris grādiem augstāka. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā atkarībā no mākoņu daudzuma būs +20..+26 grādi.

Latvijā

Latvijā patēriņa cenas šogad septembrī salīdzinājumā ar augustu pieauga par 0,3%, bet gada laikā - šogad septembrī salīdzinājumā ar 2023.gada septembri - palielinājās par 1,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.