Ūdens temperatūra Jūrmalā paaugstinājusies no +8 līdz +14 grādiem

Ūdens temperatūra Jūrmalā pēdējās diennakts laikā paaugstinājusies no +8 līdz +14 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Kopš pagājušās nedēļas nogales valdošā dienvidaustrumu vēja dēļ ūdens Jūrmalā bijis auksts, viszemāko atzīmi - astoņus grādus - ūdens temperatūra sasniedza otrdienas rītā. Patlaban visā Rīgas jūras līcī pūš ziemeļu vējš, tādēļ līča dienvidu piekrastē ūdens pakāpeniski kļūst siltāks.

Trešdienas rītā ūdens temperatūra pie Rīgas bija +12 grādu, pie Mērsraga un Kolkas - attiecīgi +9 un +19 grādu, savukārt pie Salacgrīvas, Liepājas un Ventspils - aptuveni +20 grādu.

Ūdens temperatūra Latvijas lielākajās upēs un ezeros saglabājas nemainīga - +20..+24 grādi.

Strauju ūdens temperatūras pazemināšanos piekrastē izraisa process, ko sauc par apvelingu, - vējam ilgstoši pūšot virzienā no sauszemes uz jūru, siltais ūdens virsējais slānis tiek aizpūsts prom no krasta un tā vietā paceļas auksts ūdens no lielāka dziļuma.

Latvijā

Nākamgad plānots paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bezalkoholiskajiem un alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī paredzēta akcīzes nodokļa paaugstināšana tabakas izstrādājumiem no 2027.gada, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli".