Brīvdienās laiks kļūs vēsāks

Tuvākajā diennaktī Latviju no dienvidiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, tādēļ brīvdienās laiks kļūs vēsāks un debesis bieži klās mākoņi, prognozē sinoptiķi.

Jau vēstīts, ka piektdienas pēcpusdienā un vakarā pāri Latvijai no dienvidaustrumiem virzīsies vairāki negaisa mākoņi, vietām iespējams spēcīgs pērkona negaiss, un pērkona lietusgāzes dažviet valstī gaidāmas arī naktī uz sestdienu. Pārsvarā pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra agrā sestdienas rītā gaidāma no +15..+17 grādiem valsts dienvidos līdz +18..+21 grādam ziemeļos.

Sestdien starp mākoņiem uzspīdēs saule, daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus. Pērkona negaiss prognozēts galvenokārt Latgalē un Vidzemē, tā laikā vietām iespējama vētra. Dominēs lēns līdz mērens dienvidu vējš, un gaisa temperatūra paaugstināsies vidēji līdz +20..+25 grādiem.

Svētdienas naktī būs pārsvarā mākoņainas debesis, dienas gaitā mākoņu kļūs mazāk. Vietām nedaudz un īslaicīgi līs. Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas dienas otrajā pusē pāries lēnā dienvidaustrumu vējā. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +12..+17 grādiem, svētdienas pēcpusdienā gaiss iesils līdz +21..+25 grādiem.

Nākamās nedēļas sākumā saglabāsies nepastāvīgs laiks, vietām īslaicīgi līs un ducinās pērkons, gaisa temperatūra par pāris grādiem paaugstināsies.

Latvijā

Nākamgad plānots paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bezalkoholiskajiem un alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī paredzēta akcīzes nodokļa paaugstināšana tabakas izstrādājumiem no 2027.gada, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli".