Sinoptiķi: Tuvākajās dienās Latvijā bieži līs

Meteorologi norāda, ka sausums atkāpsies un nokrišņu trūkums tuvākajās nedēļās vairs nebūs problēma, prognozē sinoptiķi.

Jau vēstīts, ka jūnija sākums bija karstākais Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē, nokrišņu daudzums mēneša pirmajā dekādē valstī vidēji bija tikai 13 procentu no normas. Neierasto laikapstākļu dēļ šovasar gaidāma mazāka raža, aģentūru BNS iepriekš informēja aptaujātie lauksaimnieki.

Ceturtdien daudzviet īslaicīgi līs, bet piektdien, sākot no rietumiem, visu Latviju šķērsos lietus mākoņi, kas nesīs vairāk nokrišņu, valsts austrumus tie sasniegs tikai piektdienas vakarā. Sestdiena aizritēs bez lieliem nokrišņiem, turpmākajās trīs dienās visā Latvijā palaikam gaidāms lietus, vietām līs stipri.

Arī nākamās nedēļas otrajā pusē - svētku brīvdienās - Latvijā gaidāms īslaicīgs lietus, gaisa temperatūra būtiski nemainīsies. Jūnija pēdējā nedēļā dažbrīd iespējams stiprs lietus.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)