Ūdens līcī pie Rīgas ir ledaini auksts

Ūdens temperatūra Rīgas jūras līcī pie Daugavgrīvas sestdienas rītā pazeminājusies līdz +2,6 grādiem, aģentūra BNS uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Ļoti auksts ūdens ir arī Saulkrastu apkaimē - sestdienas rītā Skultē bija tikai +6,5 grādi. Jūrmalā ūdens temperatūra ir nedaudz augstāka, Lielupes grīvā no rīta bija +13 grādu. Pie Kolkas un Rojas sestdienas rītā ūdens bija iesilis līdz +12..+14 grādiem, pie Mērsraga - līdz +16 grādiem.

Atklātā jūrā pie Ventspils ūdens temperatūra svārstās ap +16 grādiem, bet pie Liepājas sestdienas rītā bija +19 grādu silts ūdens. Tiesa, gaisa temperatūra Liepājā ir par trim grādiem zemāka un tuvākajā laikā siltums Liepājā neatgriezīsies, prognozē sinoptiķi.

Ūdens temperatūra Latvijas upēs un ezeros ir vidēji +20..+24 grādi.

Ļoti zemā ūdens temperatūra vietām Rīgas jūras līča piekrastē skaidrojama ar apvelingu - vējam ilgstoši pūšot virzienā no sauszemes uz jūru, siltais ūdens virsējais slānis tiek aizpūsts prom no piekrastes un tā vietā paceļas auksts ūdens no lielāka dziļuma.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)