Latvijas ostas gatavojas vētrai

Stiprā vēja dēļ šodien ierobežota lielo kuģu satiksme Liepājas ostā, aģentūru LETA informēja Liepājas ostas Kapteiņa dienestā. Ventspils ostā tā pagaidām nav ierobežota.

Tā kā Liepājā pūš krasta vējš, ļoti lielas viļņošanās jūrā patlaban nav, līdz ar to mazo kuģu satiksme Liepājas ostā pilnībā nav ierobežota. Neviens kuģis atļauju ienākt ostā pašlaik negaida. Šonakt vēja stiprums Liepājas ostā bija sasniedzis 18 metrus sekundē, un arī pašlaik tas saglabājies tikpat spēcīgs. Sinoptiķu prognozes liecina, ka vēja stiprums šodien varētu sasniegt līdz pat 25 - 30 metriem sekundē.

Ventspils ostā kuģu satiksme stiprā vēja dēļ pagaidām nav ierobežota, aģentūru LETA informēja Ventspils ostas Kapteiņa dienestā.

Pašlaik Ventspilī pūš brāzmains vējš ar ātrumu 15- 17 metri sekundē, taču sinoptiķu prognozes liecina, ka vēja stiprums šodien palielināsies, Ventspils ostā sasniedzot 25 metrus sekundē, bet jūrā - 30 metrus sekundē, informēja Kapteiņa dienestā.

Kā ziņots, šorīt, no plkst.4 līdz plkst.8 bija gaidāma vēja pastiprināšanās brāzmās no 20 līdz 24 metriem sekundē, un šāds stiprs un brāzmains vējš saglabāsies visu dienu un arī naktī uz 15.oktobri.

Šodien no plkst.11 līdz plkst.15 piekrastē ziemeļaustrumu, ziemeļu vējš pastiprināsies brāzmās no 25 līdz 29 metriem sekundē, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Svarīgākais