Nākamnedēļ atgriezīsies 30 grādu karstums

Nākamās nedēļas sākumā gaisa temperatūra Latvijā atkal pakāpsies līdz +30 grādiem vai pat nedaudz augstāk, liecina pašreizējās sinoptiķu prognozes.

Tuvākajās divās dienās - piektdien un sestdien - gaisa temperatūra Latvijā nepārsniegs +25..+26 grādus, piekrastē nebūs siltāks par +20 grādiem. Svētdien gaisa temperatūra par pāris grādiem paaugstināsies. Šajā nedēļas nogalē gaidāms pārsvarā sauss un saulains laiks.

Sagaidāms, ka nākamnedēļ Eiropas centrālajā un austrumu daļā, tostarp Latvijā, ieplūdīs karsts gaiss no Āfrikas. Saglabāsies lielākoties saulains laiks, tomēr gaiss būs pietiekami mitrs, lai dažbrīd veidotos mākoņi. Vietām īslaicīgi līs un ducinās pērkons, lielāka nokrišņu varbūtība prognozēta nedēļas vidū.

Pūšot dienvidu vējam, gaisa temperatūra pirmdien paaugstināsies līdz +25..+30 grādiem, turpmākajās dienās temperatūra var sasniegt +28..+32 grādus, nedaudz vēsāks laiks būs vietām piekrastē.

Iespējams, ka tveice saglabāsies visu nedēļu. Ja pašreizējās prognozes piepildīsies, šīs vasaras sākums kļūs par vienu no karstākajiem vēsturē.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)