Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jauns sadales gāzes vads izmaksās 90 000 eiro

© Dmitrijs Suļžics / F64

Dabasgāzes sistēmas operators AS "Gaso" Siguldā, pa Šveices ielu, par 90 000 eiro izbūvēs jaunu sadales gāzesvadu, informēja kompānijas pārstāve Jana Rubinčika.

Viņa norādīja, pēc gāzesvada izbūves, ko provizoriski plānots veikt no 11.oktobra līdz 10.novembrim, būtiski uzlabosies gāzes apgādes drošība pilsētā.

Gāzesvada trases lielāko daļu - 0,85 kilometrus - ieguldīs ar beztranšejas metodi, tāpēc būtiski traucējumi transporta, velobraucēju un gājēju kustībā netiek plānoti.

Izbūves darbi notiks darba dienās no plkst.8 līdz 18, brīvdienās tiks nodrošināta visu esošo darba tranšeju aizbēršana.

Darbus "Gaso" realizēs ar saviem spēkiem, piesaistot uzņēmumu, kas veiks gāzesvada ieguldīšanu ar horizontāli vadāmo urbšanas metodi.

Gājēju un riteņbraucēju kustība tiks novirzīta pa nodalītu joslu apmēram ik pēc 100 metriem (sešu metru garā posmā), vietās, kur notiks gāzesvada savienošana. Attiecīgi autobraucējiem šajās vietās būs braucamās daļā sašaurinājums pusē no braukšanas joslas.

Darbs notiks pa posmiem, līdz ar to ierobežojumi vienlaicīgi būs trīs līdz četros posmos.

Kā ziņots, "Gaso" šogad pirmajā pusgadā strādāja ar 30,676 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 18,9% vairāk nekā pērn šajā periodā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 75,6% - līdz 10,168 miljoniem eiro.

"Gaso" ir AS "Latvijas gāze" meitasuzņēmums. Kompānija ir vienīgais dabasgāzes sadales sistēmas operators Latvijā. Kompānija nodrošina dabasgāzes tīklu drošību, tehniskos pakalpojumus un dabasgāzes patēriņa uzskaiti. "Gaso" darbību sāka 2017.gada decembrī.

"Latvijas gāzes" lielākie akcionāri ir "Gazprom" (34%), "Marguerite Gas II.S.a.r.l." (28,97%), "Uniper Ruhrgas International GmbH" (18,26%) un SIA "Itera Latvija (16%).