Rīt gaisa temperatūra tuvosies +30 grādu atzīmei

Otrdien Latvijā būs sauss un pārsvarā skaidrs laiks. Sildot saulei un pūšot brāzmainam dienvidu vējam, gaisa temperatūra pēcpusdienā tuvosies +30 grādu atzīmei, prognozē sinoptiķi.

Naktī uz otrdienu pūtīs lēns vējš, un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +9..+14 grādiem, Vidzemē dažviet līdz +7..+8 grādiem. Pēc saullēkta gaisa temperatūra sāks strauji paaugstināties, pēcpusdienā gaiss sakarsīs līdz +26..+30 grādiem, par dažiem grādiem zemāka gaisa temperatūra būs vietām piekrastē.

Dienas gaitā pastiprināsies dienvidu, dienvidaustrumu vējš, tā ātrums brāzmās valsts rietumu un centrālajā daļā sasniegs 13-17 metru sekundē.

Rīgā maija pēdējā dienā gaidāms skaidrs laiks. Naktī iegriezīsies lēns dienvidaustrumu vējš, dienā tas pastiprināsies brāzmās līdz 15 metriem sekundē. Minimālā gaisa temperatūra naktī būs +12 grādu, bet dienas gaitā saule gaisu sakarsēs līdz +28 grādiem.

Otrdien Latvijā gaidāma augsta ultravioletā starojuma intensitāte - UV indekss sasniegs septiņas balles. Tas nozīmē, ka cilvēki ar jutīgu ādu, sauļojoties pirmo reizi sezonā un neievērojot piesardzību, saules apdegumus dienas vidū var iegūt 15 minūšu laikā.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)