Brīvdienās nebūs siltāks par +21 grādu, nākamnedēļ temperatūra var paaugstināties līdz +31 grādam

Brīvdienās Latvijā joprojām būs nepastāvīgs laiks, daudzviet līs un gaisa temperatūra nebūs augstāka par +21 grādu, bet nākamnedēļ Latvijā gaidāms īslaicīgs karstuma vilnis, prognozē sinoptiķi.

Piektdien Latviju no rietumiem šķērso atmosfēras fronte, kas Kurzemes dienvidrietumos jau no rīta atnesa lietu. Frontes ietekmē daudzviet uzlīs, valsts austrumu daļā līdz sestdienas priekšpusdienai palaikam gaidāms lietus, Latgalē iespējams pērkona negaiss, citviet valstī vietām nedaudz un īslaicīgi līs. Sestdien starp mākoņiem brīžiem spīdēs saule.

Gaisa temperatūra naktī uz sestdienu pazemināsies līdz +8..+13 grādiem, dienā gaiss iesils līdz +16..+21 grādam, bet Kurzemes rietumos un Ziemeļvidzemes piekrastē gaidāmi tikai +12..+15 grādi. Pūtīs dienvidrietumu, rietumu vējš, kas dienas laikā Kurzemē un vietām Vidzemē brāzmās pastiprināsies līdz 13-16 metriem sekundē.

Naktī uz svētdienu, debesīm palaikam skaidrojoties un vējam pierimstot, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +4..+9 grādiem. Svētdien gaidāms lielākoties mākoņains laiks, dienas gaitā daudzviet līs. Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, un gaisa temperatūra būs līdzīga kā sestdien.

Pirmdien vairs tikai vietām nedaudz un īslaicīgi līs, gaisa temperatūra par grādu paaugstināsies. Pašreizējās prognozes liecina, ka otrdien gaisa temperatūra Latvijas lielākajā daļā pakāpsies līdz +24..+28 grādiem, bet trešdien - līdz +26..+31 grādam. Pēc tam, iegriežoties ziemeļrietumu vējam, karstums atkāpsies.

Anticiklonu ietekmē nākamnedēļ gaidāms pārsvarā sauss un saulains laiks, dažbrīd veidosies negaisa mākoņi, kas vietām atnesīs lietusgāzes.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)