Tuvākajās dienās laikapstākļus Latvijā noteiks zema spiediena ieplaka; ko tas nozīmē?

© unsplash.com

Tuvākajās diennaktīs laikapstākļus Latvijā noteiks zema spiediena ieplaka, palaikam gaidāms lietus, vietām līs stipri un dārdēs pērkons, prognozē sinoptiķi.

Ceturtdien dažviet īslaicīgi līs, pūtīs lēns vējš, gaisa temperatūra pēcpusdienā paaugstināsies līdz +19..+23 grādiem, bet Kurzemē nekļūs siltāks par +17..+19 grādiem.

Naktī uz piektdienu vietām valsts austrumu un centrālajā daļā stipri līs, nokrišņi gaidāmi arī dienā, austrumu novados tiek prognozēts pērkona negaiss. Sestdien lietusgāzes var skart arī Kurzemi.

Atbilstoši pašreizējām prognozēm Kurzemē no piektdienas līdz svētdienai pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu vējš un gaisa temperatūra galvenokārt nepārsniegs +17..+20 grādus, bet citviet Latvijā ieplūdīs siltāks gaiss no dienvidaustrumiem un temperatūra brīžiem pakāpsies virs +20 grādiem, iespējams, sasniedzot +25 grādus.

Arī naktis gaidāmas siltas, minimālā gaisa temperatūra pārsvarā būs +12..+17 grādi.

Latvijā

Valsts kanceleja rosina liegt valsts amatpersonām savienot darba pienākumus ar amatu speciālajās ekonomiskajās zonās un brīvostās, liecina Valsts kancelejas Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai iesniegtais priekšlikums grozījumiem likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā".