Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Traģēdija Ļvivā: miris bērns, kurš pēc piena zobu izraušanas nonāca komā

© Pixabay.com

Sestdien, 13. janvārī, slimnīcā Ukrainas pilsētā Ļvivā miris puisēns Veless, kurš nokļuva komā pēc piena zobu ārstēšanas klīnikā vispārējā anestēzijā, raksta unian.net.

Šobrīd likumsargi veic pirmstiesas izmeklēšanu par nepareizu veselības aprūpes darbinieka profesionālo pienākumu veikšanu, ziņoja Ukrainas Ģenerālprokuratūra.

"Kriminālprocesa ietvaros tiek noskaidroti traģiskā notikuma apstākļi. Pamatojoties uz izmeklēšanas darbību rezultātiem un šobrīd notiekošo ekspertīžu slēdzieniem, tiks sniegts juridiskais vērtējums medicīnas darbinieku rīcībai," nodaļa atzīmēja.

Pagājušā gada decembrī piecus gadus vecais zēns, mūziķa Viktora Pašņika dēls, nokļuva komā pēc tam, kad privātā Ļvovas klīnikā viņam tika nolemts izraut zobus vispārējā anestēzijā.

Bērna tēvs apgalvoja, ka zēns ārstniecības iestādes operāciju zālē pretojies, un ārsti viņam ar varu esot uzvilkuši masku.

Uzņēmuma “Ori-Dent” direktors pastāstīja bērna mātei, ka operācijas laikā Velesam apstājusies sirds, un viņš tika pārvests uz intensīvo aprūpi. Ārsti zēna smadzenes atzina par mirušu, un pēc tam bērns atradās komā.