Visā Latvijā autoceļi ir sniegoti un apledo; kur piektdien snigs visvairāk?

© Dmitrijs Suļžics/MN

Piektdienas rītā visā Latvijā autoceļi sniegoti un apledo, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Piektdienas rītā sniegs un apledojums visā Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 131 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem, norāda LVC.

Piektdien daudzviet Latvijā gaidāms neliels sniegs, bet vietām - galvenokārt Vidzemē - snigs spēcīgi, prognozē sinoptiķi.

Saule uzspīdēs tikai vietām valstī, gaišākā diena gaidāma Kurzemē. Vējš pārsvarā būs lēns.

Maksimālā gaisa temperatūra +1..-4 grādi, Vidzemes ziemeļos līdz -6 grādiem.

Rīgā decembra pirmā diena gaidāma mākoņaina, brīžiem snigs. Pūtīs lēns dienvidu vējš, bet vakarā - ziemeļu vējš. Gaisa temperatūra pietuvosies nulles atzīmei.

Laikapstākļus nosaka ciklons. Atmosfēras spiediens 997-1002 hektopaskāli jūras līmenī.

Latvijā

99 procenti pasaules datu tiek pārraidīti, izmantojot globālo zemūdens kabeļu tīklu. Katru dienu, izmantojot kabeļu tīklus, tiek veikti finanšu darījumi aptuveni 10 triljonu dolāru apmērā. Tie ir NATO dati. Kritiskā zemūdens infrastruktūra ietver arī elektriskos kabeļus, kā arī cauruļvadus, pa kuriem piegādā naftu un gāzi. Ņemot vērā kabeļu tīklu milzīgo nozīmīgumu, kā arī citas kritiskās infrastruktūras apdraudējumu, Krievija plāno sabotāžas un kiberuzbrukumus, kas var izraisīt katastrofālas sekas. Vai Latvija tam visam gatavojas? To skaidro Zemessardzes komandieris Kaspars Pudāns.

Svarīgākais