Saistībā ar laika apstākļiem Eiropā avioreisi Rīgā ienāk ar kavēšanos; četri reisi atcelti

Saistībā ar laika apstākļiem visā Eiropā ceturtdien avioreisi starptautiskajā lidostā "Rīga" ienāk ar 10-15 minūšu kavēšanos, un četri reisi no Rīgas lidostas ceturtdien atcelti, aģentūrai BNS pastāstīja lidostas preses sekretārs Mārtiņš Langrāts.

Viņš informēja, ka laika apstākļu dēļ aviokompānija "Lufthansa" atcēla ceturtdien paredzēto reisu uz Frankfurti. Ceturtdien no Rīgas uz Helsinkiem nedosies arī "Finnair" reiss, kuras stjuarti pagājušajā nedēļā streikoja.

Arī Latvijas aviokompānija "airBaltic" ceturtdien atcēla divus reisus - uz Berlīni un Frankfurti. Ar "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidentu Jāni Vanagu par reisu atcelšanas iemesliem aģentūrai BNS sazināties pagaidām nav izdevies.

Langrāts teica, ka starptautiskā lidosta "Rīga" tīra sniegu un nodrošina apstākļus, lai aviokompānijas varētu izpildīt plānotos reisus.

Lidostas interneta mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka ceturtdien daži ienākošie reisi Rīgā ielido pat ātrāk, nekā plānots, bet aptuveni pieci avioreisi ielidojuši, kavējot vairāk nekā stundu.

Rīgas lidostā pašlaik strādā 18 lidsabiedrību, kas nodrošina tiešos lidojumus uz 82 galamērķiem. Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Svarīgākais