Liepājas un Ventspils slimnīcās palīdzību meklē pirmie slideno ietvju upuri

Liepājas Reģionālajā slimnīcā un Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pēdējo dienu laikā pēc palīdzības vērušies vairāki cilvēki, kuri guvuši dažādas traumas, paslīdot uz slidenām ietvēm un ielām, aģentūra BNS uzzināja abās slimnīcās.

Liepājas Reģionālās slimnīcas traumpunktā līdz ar slidenā laika iestāšanos palielinājies traumu guvušo pacientu skaits, informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase. Pagājušajā diennaktī - ceturtdien - pēc palīdzības slimnīcā vērsušies seši cilvēki, kuri pēc kritieniem uz slidenajām ielām guvuši lūzumus. Divi bijuši pusaudži, kuri traumas guvuši pēc slidināšanās pa ielām, bet vēl četri - gados vecāki cilvēki. Savukārt piektdien traumpunktā pēc palīdzības vērsušies divi cilvēki.

Traumpunkta mediķi pastāstīja, ka cilvēki slideno ietvju dēļ guvuši dažādas traumas - sasitumus, nelielas brūces, bijis arī smagāks gadījums, kad lauzta gūža. Pacientiem ar sarežģītākiem lūzumiem tagad jāārstējas slimnīcā, savukārt tie, kuri vieglāk tikuši cauri, veselību atgūst mājās, norādīja Grase.

Arī Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī pēdējo dienu laikā pēc palīdzības vērušies vairāki slideno ietvju un upuri.

Traumpunkta mediķi uzskata, ka vislielākais traumu skaits pārsvarā ir pirmajās dienās, kad sniegs tikko uzsnidzis. Cilvēki nav pieraduši pie jaunajiem apstākļiem un neņem vērā, ka ietves ir slidenas. Vēlāk cilvēki adaptējas, kļūst piesardzīgāki, kā arī izvēlas stabilākus un laika apstākļiem piemērotākus apavus.

Svarīgākais