Piektdien snigs; valsts austrumos sniega sega kļūs vēl par 4-7 centimetriem biezāka

© Kaspars Krafts/F64

Piektdien daudzviet Latvijā snigs, līdz vakaram Latgalē un Vidzemes austrumos, nepārtraukti sniegot, sniega sega kļūs vēl par 4-7 centimetriem biezāka, prognozē sinoptiķi.

Debesis apmākušās, vietām Kurzemē uzspīdēs saule. Valsts dienvidrietumu daļā nav gaidāmi būtiski nokrišņi. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš. Gaisa temperatūra būs 0..-3 grādi. Ceļi slideni.

Rīgā gaidāms neliels sniegs, vakarpusē iespējama stipra snigšana. Pūšot lēnam ziemeļu, ziemeļrietumu vējam, gaisa temperatūra pakāpsies līdz nulle grādiem.

Divi cikloni saplūst vienā lielā ciklonā, kas noteiks laikapstākļus Latvijā līdz nedēļas beigām, daudzviet atnesot stipru sniegu. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 993-997 hektopaskāli.

Pēdējā diennaktī Latvijā visvairāk snidzis Latgalē - kopš ceturtdienas rīta Dagdā un Rēzeknē sniega sega kļuvusi attiecīgi par sešiem un septiņiem centimetriem biezāka, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Sniega dziļums Dagdā pieaudzis līdz 24 centimetriem, un tā ir biezākā sniega sega valsts novērojumu stacijās, uz otro vietu atbīdot Siguldu ar 23 centimetriem. Trešajā vietā ierindojas Alūksne, kur sniega kārtas augstums palielinājies līdz 22 centimetriem.

Pārējās novērojumu stacijās sniega segas biezums ir 4-19 centimetri, mazāk vai nemaz sniega ir Kurzemes rietumu piekrastē, lai gan pēdējā diennaktī Rucavā sniega krājumi auguši no viena līdz sešiem centimetriem.

Piektdienas rīts Latvijā ir pārsvarā apmācies, daudzviet snieg, ceļi slideni. Gaisa temperatūra -1..-4 grādi. Pūš lēns ziemeļu vējš.

Rīgā apmākušās debesis, iespējams neliels sniegs, pūš lēns ziemeļu vējš un gaisa temperatūra ir -2..-3 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +1,6 grādiem Pāvilostā līdz -2,3 grādiem Zosēnos.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 28.janvārī bija +29,2 grādi Valensijas apgabalā, Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -32 grādi Skandināvijas kalnos un -37 grādi Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.

Svarīgākais