Darba devējs dūmu detektorā ievieto kameru, lai slepeni novērotu darbinieci kailu

© unsplash.com

25 gadus vecā Kellija Andrada strādāja par auklīti kādā bagātā ģimenē ASV, Ņujorkā. Kellija par auklīti konkrētajā ģimenē nostrādāja vien trīs nedēļas, kad pamanīja, ka tiek slepeni novērota, raksta "The Sun".

Kellija sāka darbu pie ātrās ēdināšanas iestādes "Esposito" īpašnieka Maikla Esposito ģimenes.

Lai strādātu miljonāru ģimenē, Kellijai bija jāiziet 100 stundu apmācība. Pēc apmācību noslēguma viņa tika pieņemta darbā.

Kellija ne tikai strādāja pie ģimenes par auklīti, bet arī dzīvoja viņu mājā.

Uzsākot darba gaitas, Kellija nemaz nenojauta, kā tas viss beigsies. Strādājot vien neilgu laiku, viņai radās dīvaina nojauta, ka kaut kas nav kārtībā. Ģimenes galva, 35 gadus vecais Maikls Esposito, regulāri devās uz viņas istabu, lai mainītu dūmu detektoru. Tas Kellijai likās aizdomīgi. Viņa atklāja, ka četru bērnu tēvs viņu slepeni novēro. Dūmu detektorā bija ievietota kamera, kuras atmiņas kartē saglabāti vairāk nekā 100 videoieraksti.

Tas nozīmēja, ka darba devējs esot redzējis visu, kas notiek istabā trīs nedēļu laikā, tajā skaitā vērojis auklīti kailu.

Incidents norisinājās 2021. gadā. Atklājot to, ka tiek slepeni filmēta, auklīte vērsās policijā, un Maikls tika aizturēts. Viņam draudēja četrus gadus ilgs cietumsods. Tomēr maksimālo sodu samazināja, viņam tika noteikts divus gadus ilgs nosacīts cietumsods un pārbaudes laiks.

Kellija nebija mierā ar tiesas lēmumu. Šogad viņai izdevies panākt, lai bijušais darba devējs viņai samaksā morālo kompensāciju. "Es biju dusmīga, jo viņa nodarītie zaudējumi ir neatgriezeniski," norādīja Kellija.

Miljonāram nāksies auklītei samaksāt 2,78 miljonus dolāru.