Svētdien joprojām valdīs brāzmains vējš; pietuvosies ciklons

© Pixabay

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka svētdien Latvijai pietuvosies jauns ciklons un kļūs siltāks.

Svētdien dienas laikā valsts teritorijai pietuvosies jauns ciklons - mākoņu daudzums pakāpeniski palielināsies un pēcpusdienā atsevišķos rajonos gaidāmi nokrišņi - lietus, slapjš sniegs, austrumu rajonos arī sniegs.

Dienā pastiprināsies dienvidrietumu, dienvidu vējš brāzmās līdz 15-18 m/s. Dienā maksimālā gaisa temperatūra būs no +5° jūras piekrastē līdz -3° Latgalē.

Darba nedēļas sākumā laika apstākļus turpinās noteikt ciklonu darbība - debesis būs apmākušās un teritorijas lielākajā daļā gan pirmdien, gan arī otrdien gaidāmi nokrišņi - pārsvarā lietus un slapjš sniegs. Gaisa temperatūra būs +2…+7° robežās. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs rietumu puses vējš, brāzmās pastiprinoties līdz 15-19 m/s.

Pēc šī brīža prognozēm Vecgada vakarā vējš pakāpeniski sāks samazināties un vēl vietām Latvijā būs nokrišņi. Gaisa temperatūra naktī uz 1.janvāri teritorijas lielākajā daļā gaisa temperatūra būs 0…-5° robežās.

Darba nedēļas otrajā pusē bieži gaidāmi nokrišņi, brāzmains vējš, bet gaisa temperatūra pieturēsies virs 0° atzīmes.

Latvijā

Tiem cilvēkiem, kuru kopējie ienākumi no darījumiem ar kapitāla aktīviem 2024.gada trešajā ceturksnī, no jūlija līdz septembrim, bija vairāk nekā 1000 eiro, līdz 2024.gada 15.oktobrim ir jādeklarē ienākumi no kapitāla pieauguma. Aprēķinātā nodokļa summa jāiemaksā Vienotajā nodokļu kontā līdz 2024.gada 23.oktobrim, ziņo Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Svarīgākais