Leģendārais hokejists Balderis tiesā vēršas pret savu krustdēlu - Salaspils domes deputātu

© Dmitrijs Suļžics/MN

Latvijā pazīstamais hokejists Helmuts Balderis Sildedzis vērsās tiesā pret Jaunās Vienotības (JV) Salaspils novada domes deputātu, uzņēmēju Kasparu Brunovskis. Zemgales rajona tiesa 8. oktobrī apmierināja hokejista prasību un no Brunovska tiks piedzīta aizdevuma atmaksa.

Kā informē Balderis-Sildedzis, tad viņa un Brunovska, kurš ir arī viņa krustdēls, starpā jau ilgstoši pastāvēja strīds par aizdevuma atmaksu.

Viņš bija izsniedzis SIA "Ezerkauliņi Agro" īpašniekam aizdevumu vairāku gadu garumā par kopējo summu 7 316 555 eiro. Tā kā Brunovskis pārstāja atmaksāt aizdevumu, kā arī nepildīja solījumus pildīt savas saistības, Balderis cēla prasību tiesā par neatmaksātā aizdevuma un likumisko nokavējuma procentu piedziņu.

Tiesa nosprieda piedzīt no Brunovska visu neatmaksāto aizdevumu par kopējo summu 4 041 323.90 eiro un arī likumiskos nokavējuma procentus 176 979.98 eiro apmērā.

"Esmu apmierināts ar tiesas pieņemto spriedumu un ceru, ka Kaspars Brunovskis to izpildīs un beidzot atdos man viņam izsniegto aizdevumu. Uzskatu to par cinisma augstāko pakāpi, ka mans krustdēls Kaspars Brunovskis centās dažādi novilcināt aizdevuma atmaksu, lai cerībā uz tiesas sistēmas tempu sagaidītu manu nāvi un naudu man neatdotu. Turklāt vēl ciniskāk, ka viņš ir arī Jaunās Vienotības deputāts Salaspils domē, kas prasītu augstāku ētiku un godaprātu. Taču pat tiesvedības laikā viņš visādos veidos mēģināja izvairīties no sava pienākuma atmaksāt parādu, aizbildinoties pat ar zinātniskās fantastiska žanra cienīgiem iemesliem", norāda Helmuts Balderis Sildedzis.