"The Washington Post": Tramps nosūtījis Putinam slepenu dāvanu

© Pixabay.com

ASV bijušais prezidents Tramps pēc Baltā nama pamešanas ir runājis ar Krievijas prezidentu Putinu vismaz septiņas reizes un pat nosūtījis viņam slepenu dāvanu, raksta “The Washington Post”.

Atrodoties ASV prezidenta amatā, Tramps 2020. gadā slepeni nosūtījis Putinam kovida testus viņa personīgai lietošanai laikā, kad Amerika saskārās ar testu trūkumu, par to savā grāmatā “Karš” raksta slavenais amerikāņu žurnālists, “The Washington Post” redaktors Bobs Vudvards.

Kad koronavīruss pārņēma pasauli 2020. gadā un ASV kopā ar citām valstīm saskārās ar testu trūkumu slimības noteikšanai, toreizējais ASV prezidents Donalds Tramps slepeni nosūtīja testus Krievijas prezidentam Putinam viņa personīgai lietošanai, informāciju no grāmatas citē “The Washington Post”.

Putins pieņēma testus, taču veltīja pūles, lai izvairītos no politiskām sekām - viņš brīdināja Trampu neatklāt, ka uz Maskavu nosūtījis šo ierobežoto medicīnisko aprīkojumu.

Saskaņā ar grāmatā rakstīto, Putins Trampam sacījis: "Es nevēlos, lai jūs kādam par to stāstītu, jo cilvēki dusmosies uz jums, nevis uz mani."

Četrus gadus vēlāk Putina un Trampa personiskās attiecības, šķiet, ir neskartas, ziņo Vudvards - 2024. gada sākumā bijušais ASV prezidents lūdzis savu palīgu atstāt viņu vienu savā birojā, lai viņš varētu privāti sazvanīties ar Krievijas līderi, liecina Vudvarda rakstītais.

Grāmatā gan nav aprakstīts, ko tieši abi apsprieduši, un citēta arī kāda Trampa kampaņas amatpersona, kura pauda šaubas par šādu sarunu, tomēr grāmatā minētais Trampa palīgs norādīja, ka viņš, iespējams, ir runājis ar Putinu pat septiņas reizes, kopš Tramps pameta Balto namu 2021. gadā.

Svarīgākais