Laika zīmju vērotājs norāda, cik bargs sals gaidāms jau janvārī

© Aivars Ķesteris/F64 Photo Agency

2019.gads Latvijā sācies ar pamatīgu vēju. Stiprākās brāzmas reģistrētas Liepājā, kur vēja ātrums sasniedzis 29 m/s. Laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs izteicis prognozes, kādi laikapstākļi gaidāmi pārējās janvāra dienās.

"Janvāra pirmajā pusē, laikā līdz vecajam Jaunajam gadam (14. janvāris), mainīgi laika apstākļi. Pārsvarā mākoņains. Būs naktis ar nelielu līdz mērenu salu, ko dienas gaitā bieži nomainīs temperatūras tuvu nullei un atkušņi. Šajā laikā dažādi nokrišņi. Ja Latvijas austrumos pārsvarā sniegs, atkala, tad tuvāk jūrai bieži lietus. Ceļi slideni," savā blogā norāda V.Bukšs.

Mēneša vidū temperatūra būs tuvu nullei. Nelieli nokrišņi, bieži vējains, uz ceļiem apledojums. Pastiprinoties rietumu, ziemeļrietumu vējiem, iespējams sniegputenis.

Mēneša otrajā pusē, mēness fāzēm mainoties (laikā ap 21. janvāri), sagaidāms arī īslaicīgs aukstuma vilnis. Vējiem iegriežoties no ziemeļrietumiem, ziemeļiem un ziemeļaustrumiem, un ieplūstot aukstākam gaisam, atsevišķās naktīs temperatūra varētu pazemināties līdz -20, -23 grādu robežai. Nokrišņi nelieli un īslaicīgi. Vēlāk, mēneša beigās un laikā ap Sveču dienu (2. februāris) atkušņi un vējains. Dažādi nokrišņi un dažviet sagaidāms arī sniegputenis.

Tāpat laika zīmju vērotājs prognozē, ka kopumā janvāris ar mēneša vidējo temperatūru būs tuvu šī mēneša vidējiem rādījumiem, bet ar noslieci uz siltāku. Nokrišņu sadalījums nevienmērīgs, bet tuvu normai.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons, izvērtējot Latvijas Televīzijā "(LTV) 5.septembrī pārraidīto raidījumu "Lībieši. Tad un tagad", atzinis daļējus redakcionālo vadlīniju principu pārkāpumus, liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais