Rīt gaidāmi rudenim raksturīgie laikapstākļi

© AFP/ SCANPIX

Šonakt vietām Kurzemē iespējami īslaicīgi nokrišņi. Arī rīt dienā atsevišķos valsts reģionos iespējams sniegs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra publicētā informācija.

Pirmdien, 29.oktobrī, gaiss iesils no +1 līdz +5 grādiem. Dienas laikā Latgalē gaidāms slapjš sniegs. Pūtīs ZA, A vējš, kas brāzmās sasniegs ātrumu 15 m/s.

Sinoptiķi arī brīdina, ka naktī atsevišķi ceļa posmi var būt slideni.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka šonedēļ Eiropai tuvojas jauns siltuma vilnis. Sagaidāms, ka neierasti silts laiks Latvijā un citviet Eiropā saglabāsies ilgstoši un novembrī - līdzīgi kā iepriekšējos mēnešos - tiks pārspēts liels skaits maksimālās gaisa temperatūras rekordu.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais