Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Rudens tuvojas: Svētdien kļūs vēsāks, vietām līs

© SCANPIX

Lai gan sestdien Ainažos, Mērsragā, Priekuļos un Skultē pārspēti 8.septembra maksimālās gaisa temperatūras rekordi, prognozes liecina, ka jau šīs nedēļas pēdējā dienā visā Latvijā kļūs vēsāks.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka svētdien un pirmdien Latvija pamazām pietuvosies ciklons. Mākoņu daudzums palielināsies un daudzviet līs lietus, bet pirmdien vietām gaidāmas lietusgāzes, ko, iespējams, pavadīs pērkona dārdi. Svētdien dienā gaiss iesils no +17 līdz +25 grādiem.

Nākamajā nedēļā iestāsies meteoroloģiskais rudens.

SCANPIX

Pirmdien vējš iegriezīsies no dienvidrietumiem un pakāpeniski sāks pastiprināties. Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss - ja naktīs mākoņainos apstākļos gaisa temperatūra būtiski nepazemināsies, tad dienā gaiss iesils vien līdz +12, +17 grādiem.

Nākamās nedēļas vidū un otrajā pusē Latvijā laika apstākļus noteiks aktīva ciklona darbība, līdz ar to gaidāmi nepastāvīgi laikapstākļi - brīžiem līs, atsevišķās dienās arī stipri. Pūtīs rietumu puses vēji, kuri brāzmās sasniegs 15-18 m/s. Gaisa temperatūra, salīdzinot ar nākamās nedēļas sākumu, būtiski nemainīsies; vien atsevišķās dienās, debesīm skaidrojoties, termometra stabiņš var pakāpties nedaudz virs +20 grādu atzīmes.