Brīvdienās gaidāms vēss laiks; kādus laikapstākļus sagaidīsim nākamnedēļ?

© SCANPIX

Šī brīža prognozes liecina, ka piektdien Latvijā gaidāms pat ļoti karsts laiks, tomēr jau brīvdienās laikapastākļi būtiski mainīsies.

Brīvdienās pastiprināsies ciklona darbība virs Skandināvijas, kas ietekmēs arī laika apstākļus Latvijā. Piektdien vakarā un sestdien gaidāms pērkona negaiss, vietām spēcīgas lietusgāzes, krasas vēja brāzmas līdz 15-17 m/s un atsevišķos rajonos iespējama arī krusa.

Nākamās nedēļas sākumā laikapstākļi atkal uzlabosies.

Svētdien debesis būs lielākoties apmākušās un daudzviet līs, vietām arī stipri. Pūtīs lēns vējš un Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss - ja piektdiena būs karsta, gaisam iesilstot līdz +25, +30 grādiem, tad maksimālā gaisa temperatūra svētdien tiek prognozēta vien +15,+19 grādu robežās. Arī nakts laikā saglabāsies liels mākoņu daudzums, līdz ar to termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par +13 grādu atzīmi.

AFP/ SCANPIX

Kaut arī dienas būs saulainas, tomēr gaiss neiesils vairāk par +20, +23 grādiem.

Nākamās nedēļas sākumā laikapstākļi atkal uzlabosies. Lietus pamazām mitēsies un starp mākoņiem atkal uzspīdēs saule. Pūtīs lēns vējš. Kaut arī dienas būs saulainas, tomēr gaiss neiesils vairāk par +20, +23 grādiem. Naktis būs dzestras, un vietām, debesīm skaidrojoties, zāles virskārtā iespējamas salnas.

Nākamās nedēļas otrajā pusēLatvijai atkal pietuvosies ciklons no rietumiem, līdz ar to mākoņu daudzums palielināsies, pastiprināsies vējš un atgriezīsies nokrišņi.

Latvijā

Kāpēc bruņotie spēki nenotrieca ar sprāgstvielām aprīkoto krievu dronu, kāpēc nebrīdināja par civilo aizsardzību atbildīgos? Šie bija tikai daži no neatbildētajiem jautājumiem pēc Krievijas palaistā drona nokrišanas Gaigalavā. Viena no nepateiktajām atbildes daļām slēpjas faktā, ka Militārajai policijai par nokritušo objektu paziņoja policija, savukārt tā saņēma zvanu no vietējā iedzīvotāja, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”. Lai arī nepatīkama un kļūdu pilna, šī bijusi laba mācībstunda nākotnei. 

Svarīgākais