Aizvadītajā naktī visintensīvāk lijis Dobelē

Aizvadītajā naktī Latvijā daudzviet bija vērojams stiprs lietus, taču visintensīvāk lijis Dobelē, kur no vakardienas plkst.21 līdz šī rīta plkst.9 nokrišņu daudzums bijis 24 milimetri (mm), liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Visintensīvāk lijis Latvijas vidienē, kur nokrišņu daudzums nakts laikā sasniedza 15 līdz 24 mm, bet pavisam maz lijis Latvijas dienvidaustrumu rajonos - Daugavpilī nakts laikā nolija tikai 0,1 mm.

Rīgā nokrišņu daudzums nakts laikā sasniedza 20 mm, Mērsragā - 19 mm, Skultē - 18 mm, Stendē - 16 mm, bet Priekuļos - 15 mm.

Kā liecina maija klimatiskais raksturojums, šajā mēnesī vidēji desmit līdz 13 dienas ir ar nokrišņiem un to vidējā mēneša summa Latvijā kopumā ir 50 mm ar teritoriālām svārstībām no 33 līdz 50 mm Latvijas rietumu daļā līdz 50-58 mm centrālajos un austrumu rajonos.

Dienā ar nokrišņiem to daudzums vidēji ir 4 mm. Līdz šim vislielākais diennakts nokrišņu daudzums reģistrēts Rucavā - 1949.gada 22.maijā, kad tas bija 87 mm.

Svarīgākais