Brīvdienās un nedēļas sākumā gaidāms lietains laiks

Brīvdienās un darba nedēļas sākumā bieži līs, prognozē Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Nākamās nedēļas vidū nokrišņi mitēsies un spīdēs saule, bet nedēļas beigās ciklons no dienvidiem atkal virzīsies uz Latviju, būs mākoņains, līs.

Šodien no dienvidrietumiem Latvijai pietuvosies ciklons, tādēļ debesis pakāpeniski aizklās mākoņi un visā teritorijā līs. Pūtīs mēreni stiprs dienvidu, dienvidrietumu vējš. Dienas laikā gaiss iesils no plus 9 līdz plus 14 grādiem.

No rīta atsevišķos rajonos būs migla ar redzamību no 200 līdz 500 metriem.

Svētdien būs apmācies laiks, brīžiem lietus, bet naktī vietām vēl iespējams arī slapjš sniegs. Naktī pūtīs dienvidu, dienvidaustrumu, bet dienā dienvidrietumu, rietumu vējš ar ātrumu 7 līdz 12 metri sekundē (m/s), brāzmas sasniedzot ātrumu 15-19 m/s. Pēcpusdienā vējš pakāpeniski pierims. Gaisa temperatūra naktī būs no plus 1 līdz plus 5 grādiem, dienā - no plus 3 līdz plus 8 grādiem, bet dienvidu rajonos gaisa temperatūra dienā var iesilt līdz plus 10 grādiem.

Darba nedēļas sākumā gan dienā, gan naktī gaidāms lietus, bet gaisa temperatūra naktī būs no 0 līdz plus 4 grādiem, bet dienā - no plus 3 līdz plus 11 grādiem. Pastiprinoties anticiklonam, no trešdienas līdz piektdienai nokrišņi nav gaidāmi un biežāk uzspīdēs saule, taču trešdien pūtīs stiprs vējš, kas dienā brāzmās var sasniegt no 15 līdz 18 m/s. Nedēļas vidū gaisa temperatūra naktī svārstīsies no 0 līdz plus 8 grādiem, bet dienā gaiss var iesilt līdz plus 15 grādiem.

Nedēļas nogalē, sākot no dienvidrietumu rajoniem, atkal sāksies lietus. Gaisa temperatūra naktī būs no plus 3 līdz plus 8 grādiem, savukārt dienā būs no plus 7 līdz plus 12 grādiem.

Svarīgākais