Aizvadītajā nedēļā Latvijā gaisa temperatūra bijusi trīs grādus zem normas

Aizvadītajā nedēļā Latvijā bijis mēreni auksts laiks un nedēļas vidējā gaisa temperatūra sasniedza mīnus 8 grādus pēc Celsija skalas, kas ir trīs grādus zem normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Līdz trešdienai diennakts vidējā gaisa temperatūra bija piecus grādus zem normas, tad temperatūra paaugstinājās un nedēļas siltākajā dienā - piektdienā - atpalika no normas vairs tikai par 0,5 grādiem.

Aizvadītā nedēļa bija bez atkušņiem, un dienā termometra stabiņš galvenokārt bija no mīnus 3 līdz mīnus 7 grādiem. Naktīs nedēļas pirmajā pusē sals lielākoties bija zem mīnus 10 grādiem, viszemāko temperatūru sasniedzot pirmdien Jelgavā, kur bija mīnus 20,8 grādi pēc Celsija skalas. Līdz nedēļas baigām sals atlaidās, pārsvarā sasniedzot mīnus 10 grādus.

Nokrišņi līdz ceturtdienai bija nelieli, bet piektdien un sestdien Latvijas centrālajos un rietumu rajonos daudzviet ilgstoši sniga. Vislielākais gan visā nedēļā, gan diennaktī nokrišņu daudzums bija Dobelē. Lielāks par dekādes normu aizvadītās nedēļas nokrišņu daudzums bija arī Kalnciemā, Stendē, Mērsragā, Rīgā un Skultē.

Nokrišņi palielināja sniega biezumu, un laikā no piektdienas rīta līdz sestdienas rītam visvairāk tas pieauga Kuldīgā, pieaugot par 11 centimetriem, bet Rīgā un Stendē diennaktī sniega segas biezums pieauga par septiņiem centimetriem.

Visbiezākā sniega sega izveidojusies Rīgā, kur nedēļas nogalē tās biezums bija no 57 līdz 58 centimetri. No visiem ziemas mēnešiem tik bieza sniega sega pēdējoreiz Rīgu klājusi 1940.gada martā, kad maksimālais sniega segas biezums sasniedza 64 centimetrus. Februārī tik bieza sniega sega kā patlaban Rīgu pēdējoreiz klājusi gadsimtu atpakaļ - 1909.gadā.

Visplānākā sniega sega - 20 centimetri - klāj Rucavu.

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija, kopumā Latvijā sniega sega patlaban ir gandrīz trīs reizes biezāka par ilggadējo vidējo.

Svarīgākais