Gadu mijā gaidāma auksta nakts

Tuvākajās dienās sniega krājumi Latvijā nedaudz palielināsies, jo šodien snigs teritorijas lielākajā daļā, bet 31. decembrī atsevišķos rajonos - tā informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra.

Pamazām Latvijā atgriežas arī stabils sals – sākot ar šodienu, jau visā Latvijā pieturēsies sals, jo vēji iegriezīsies no ziemeļu puses, izkliedēs mākoņus un uz Latviju būs atnesīs krietni vien vēsākas gaisa masas no arktiskajiem reģioniem.

Pēdējā šī gada dienā gaisa temperatūra jau būs vairs tikai līdz 0...-7 grādiem, bet gadumijas naktī minimālās atzīmes gaidāmas jau no -4...-9 grādiem valsts rietumos līdz -10...-14 grādiem austrumos.

Un turpmākajās 2010. gadā dienās sals vēl vairāk pieņemsies spēkā – naktī uz 3. un 4. janvāri Vidzemē un Latgalē termometra stabiņš noslīdēs pat līdz -18...-22 grādiem. Ievērojamāki nokrišņi gaidāmi sākot ar 4. janvāri.

Latvijā

Efektīvai valsts austrumu robežas aizsardzībai par pilna laika vienībām būtu jāpārveido vismaz divi pierobežas Zemessardzes bataljoni, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis Ziemeļvalstu noturības organizācijas (CIREN) līdzdibinātājs, bijušais Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

Svarīgākais