Nedēļas nogalē būs ļoti silts

© F64

Svētku brīvdienās laiks Latvijā būs novembra vidum neierasti silts un maksimālā gaisa temperatūra dienās būs tuvu siltuma rekordiem, ziņo Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio vienotais ziņu portāls LSM.lv.

Piektdien gaisa temperatūra sasniegs +3..+8 grādus, brīžiem nedaudz līs, pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš. Naktī uz sestdienu vējš pieņemsies spēkā, piekrastē brāzmās sasniedzot 15-20 metrus sekundē, gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0..+5 grādiem, piekrastē līdz +8 grādiem.

Sestdien arī saglabāsies apmācies laiks ar nelielu, smidzinošu lietu. Pūtīs stiprs dienvidrietumu vējš, piekrastē brāzmas 17-22 metri sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra +4..+10 grādi.

Siltākā no brīvdienām būs svētdiena, kad naktī nebūs vēsāks par +4..+9 grādiem, bet dienā par aptuveni grādu siltāks - +6..+10 grādi. Svētdien vējš pierims, joprojām brīžiem smidzinās lietus un vakarpusē veidosies bieza migla.

18. novembrī vējš nedaudz pieņemsies spēkā, tādēļ ir cerības, ka migla izklīdīs, arī lietus līs tikai dažviet. Gaisa temperatūra naktī +1..+7 grādi, dienā ap +3..+9 grādiem.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra arhīvu dati liecina, ka kopš Latvijā veic meteoroloģiskos novērojumus, gaisa temperatūra 15.-18. novembrī vēsturiski nav bijusi augstāka par +10..+13 grādiem, raksts LSM.lv.

Pastāv neliela iespēja, ka siltuma rekordi vietām var tikt pārspēti.

Svarīgākais