Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Atsevišķos reģionos ievērojami augusi vakcinēšanās aktivitāte

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Aizvadītajā mēnesī trīs Latgales pagastos vakcinācijas pret Covid-19 aptvere iedzīvotāju vidū ir dubultojusies, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

CSP ir apkopojusi datus par personām, kuras bija pabeigušas vakcināciju līdz 17.novembrim, tātad pilnībā vakcinētās personas statuss tām stāsies spēkā 1.decembrī.

Saskaņā ar datiem Krāslavas novada Piedrujas, Augšdaugavas novada Skrudalienas un Ludzas novada Rundēnu pagastā mēneša laikā dubultojies pret Covid-19 vakcinēto iedzīvotāju skaits. Vakcinācijas aptvere novembra beigās šajos pagastos ir attiecīgi 57%, 43% un 50%.

Tāpat starp pagastiem, kur ievērojami kāpis pret Covid-19 vakcinēto skaits, ir citi pagasti Latgalē - Krāslavas novada Andzeļu, Svariņu, Konstantinovas un Bērziņu, Rēzeknes novada Sokolku, Silmalas, Audriņu un Kantinieku pagasts.

Citos Latvijas pagastos pieaugums bijis mazāks par 70%.

Viskūtrāk aizvadītajā mēnesī pret Covid-19 vakcinējušies Jēkabpils novada Gārsenes pagasta iedzīvotāji, kur vakcinēto cilvēku īpatsvars mēneša laikā palielinājies tikai par 8,6%. Vienlaikus šajā pagastā kopējā aptvere novembra beigās sasniedz 76%, kas ir augstākais rādītājs pagastu vidū un pārsniedz vidējo Latvijas rādītāju.

Vērtējot tikai cittautiešu vakcināciju pa pagastiem, aktīvākie bijuši Balvu novada Krišjāņu pagasta iedzīvotāji, kur aptvere augusi par 250% jeb trīsarpus reizes. Pašlaik pagastā pret Covid-19 vakcinējušies 70% cittautiešu.

Teju tikpat aktīvi bijuši arī Kuldīgas novada Ēdoles pagasta cittautieši, kur aptvere augusi par 233%, tagad sasniedzot pusi no visiem pagasta iedzīvotājiem.

Jau ziņots, ka valstī kopumā pilnībā pret Covid-19 vakcinēto iedzīvotāju īpatsvars pēdējā mēneša laikā ir palielinājies par deviņiem procentpunktiem, sasniedzot 57%.

Latvijas reģionos vakcinācijas pieaugums pēdējā mēnesī bijis astoņu līdz 11 procentpunktu robežās. Visstraujākais pieaugums bijis vērojams Latgalē, vakcinācijas līmenim palielinoties par 11 procentpunktiem - no 37% līdz 48%. Par 10 procentpunktiem pieaugusi vakcinācijas aptvere Zemgalē (no 46% līdz 56%) un Kurzemē (no 47% līdz 57%). Par astoņiem procentpunktiem vakcinācijas līmenis paaugstinājies Rīgā - no 51% līdz 59%, Pierīgā un Vidzemē - abos no 52% līdz 60%.