Notiks Veselības nozares stratēģiskās padomes sēde; mediķu arodbiedrība atsakās tajā piedalīties

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Šodien notiks Veselības nozares stratēģiskās padomes sēde, kurā atteikusies piedalīties Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA), informē LVSADA.

Arodbiedrība norāda, ka nepiedalīsies veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) "attieksmes dēļ". LVSADA valde šādu lēmumu pieņēmusi, reaģējot uz Pavļuta "ignorējošo attieksmi pret pirmsstreika sarunām".

Organizācija atgādina, ka 23.augustā iesniedza Veselības ministrijai (VM) divas streika prasības - paaugstināt vidējo darba samaksu atbalsta personālam 2022., 2023. un 2024.gadā katru gadu par 5% un vidējo darba samaksu ārstniecības personām katru gadu visās kvalifikācijas grupās vienādi - par 10%.

Līdz šim ir notikušas trīs izlīgšanas komisijas sēdes. Sarunu gaitā LVSADA pārstāvji esot piekrituši "mīkstināt sākotnējās prasības" par darba samaksas paaugstināšanu trīs gadus pēc kārtas, taču atstāja spēkā prasību par darba samaksas paaugstināšanu 2022.gadā. VM pārstāvji, kurus vadīja valsts sekretāre Indra Dreika, sarunās aicinājusi precizēt atskaites punktus un nepieciešamās summas.

Organizācija apgalvo, ka vairāk nekā divus mēnešus ilgajā pirmsstreika sarunu laikā "veselības ministrs nav izrādījis nekādu iniciatīvu panākt konstruktīvu izlīgumu".

Par turpmāko rīcību saistībā ar streiku LVSADA padome lems 21.decembrī.

Svarīgākais