Ukrainas medijs: Kadirovs dzīvu zemē esot licis aprakt Čečenijas veselības ministru

© Scanpix

Avoti Krievijas drošības spēku vidū baumo par Čečenijas veselības ministra noslepkavošanu, kuru Kadirovs turēja aizdomās par sevis saindēšanu, raksta "dialog.ua".

"Dialog.ua" raksta: "Krievijas avoti ziņo, ka Čečenijas vadītājs Kadirovs veselības pasliktināšanā vainojis republikas veselības ministru Elhanu Suleimanovu un viņu brutāl sodījis ar nāvi. Kadirovs nolēma, ka Suleimanovs apzināti mēģina viņu noindēt, un apraka viņu dzīvu zemē. Par to kanālā "VChK-OGPU" Telegram ziņo Krievijas drošības spēkiem tuvi avoti. Mediji raksta, ka Suleimanovs pērn pazuda bez vēsts. Turklāt informāciju par izpildi apstiprina papildu avoti."

"Pilnīgi viss liecina, ka viņš vairs nav dzīvs un ka miris mokošā nāvē," teikts ziņojumā. Vairāki kanāla avoti atzīmē, ka l'dz ko Kadirova veselība sašķobījās, viņam tuvu stāvošās personas sāka viņu pārliecnāt, ka viņš ir saindēts. Kadirovs arī pats bija pārliecināts, ka ir saindēšanas upuris. Tajā viņš galvenokārt vainoja Suleimanovu, jo ​​ministrs, it kā pats personīgi veicis Kadirovam injekcijas. Vēlāk notikumi attīstījās strauji - ministrs 2022. gada oktobrī pēkšņi tika atcelts no amata, bet drīz pēc tam pazuda. Avots ziņo, ka Suleimanovs tika nogalināts brutālā veidā - un tika apraksts dzīvs.

Krimināli

Svētdien, 15. septembrī, agri no rīta Kleistos dzīvība izdzisa kādam jaunam puisim. Viņš kopā ar meiteni uz motorollera bija devušies izbraucienā un, pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ, nobrauca no ceļa un ietriecās kokā, vēsta "Degpunktā".