Sāksies Laikmetīgās un video mākslas festivāls "Ūdensgabali"

No 3.septembra līdz 5.septembrim Rīgā norisināsies jau desmitais Starptautiskais video un laikmetīgās mākslas festivāls "Ūdensgabali", kas par godu savai jubilejai skatītājiem piedāvās īpašu svētku programmu.

Festivāla laikā uz AB dambja zaigos spilgti video jāņtārpiņi - monitori, kuros būs redzama Baltijas labāko video darbu skate.

Paralēli konkursam izvirzīto darbu izstādei festivāla apmeklētājiem būs iespēja atsaukt atmiņā un vēlreiz noskatīties iepriekšējo festivālu labākos video, kā arī iepazīties ar pasaulē pazīstamu festivālu un eksperimentālo filmu arhīvu piedāvātajām programmām.

Attīstoties tehnoloģijām, kustīgie attēli ir izgājuši ārpus televīziju ekrānu ierobežojumiem, tādēļ festivāla organizatori īpaši vēlas izcelt darbus, kuros video medijs saplūst ar citiem izteiksmes līdzekļiem, un ir sarūpējuši programmu, kas prezentē jaunākās tendences pasaules video mākslā - Japānas mediju festivāla, Zviedrijas video mākslas arhīva "Filmforum", Norvēģijas lielākā mediju festivāla "Screenfestival", Somijas laikmetīgās mākslas apvienības "MUU" un Vācijas Oberhauzenas īsfilmu festivāla spilgtāko darbu izlases.

Ievērojot tradīciju, festivāla "Grand Prix" ieguvējam tiks pasniegta simboliskā "Ūdensgabalu" balva, turklāt jau otro gadu pēc kārtas "AB.LV sabiedriskā labuma fonds", atbalstot izcilību un kreativitāti, Baltijas labākā video autoram piešķirs naudas balvu 500 latu apmērā jauna mākslas darba radīšanai.

Starptautiskais video un laikmetīgās mākslas festivāls "Ūdensgabali" ir Baltijā vienīgais festivāls, kas apmeklētājiem piedāvā neparastus, radošus priekšnesums, kuru vienojošais elements ir kustīgais attēls.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais