“Noasā” instrumentālā postroka vakars ar “Omertu” trumpī

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 31. maijā, mākslas centrā „Noass” notiks “apcerīgās, progresīvās un instrumentālās rokmūzikas vakars” ar mūsu grupas „Omerta” un igauņu „Ocean Districts”.

Grupa “Omerta” dibināta 2011. gadā, kopā sanākot trīs cilvēkiem “ar vēlmi spēlēt mūziku, kas nav ierobežota vārdos, atstājot klausītājam brīvību piešķirt savu nozīmi dzirdētajam.” Šo gadu laikā “Omerta” ir piedalījusies neskaitāmos koncertos kopā ar vietējām Latvijas un ārzemju grupām gan šeit pat, gan ārpus mūsu zemes robežām. 2016. gadā izdots debijas albums “Crown Of Seven”, kas pagaidām palicis vienīgais grupas diskogrāfijā, taču pašlaik “Omerta” aktīvi darbojas pie jauna studijas ieraksta un dzīvajā spēlē ļoti reti (viņi gan nesen uz vienu kopdziesmu kāpa uz skatuves “Indygo” koncertā zālē “Palladium”), tāpēc šī uzstāšanās uzskatāma teju vai par ekskluzīvu. Sastāvs: Renārs Lazda - ģitāra, Kaspars Pētersons - basģitāra, Einārs Latiševs - bungas.

Savukārt “Ocean Districts” radušies 2011. gadā Tallinā, kā blakus projekts mūziķiem ar pieredzi smagajā mūzikā. Sākotnēji iedvesmojušies no posthārdkora un postrocka žanriem, ar jaunāko albumu “Phantom Islands” grupa atļāvusies izkāpt ārpus ierastā instrumentālā žanra un atsevišķos skaņdarbos pieaicinājuši vokālistus. “Albumos ir dziesmas ar alternatīvā roka ietekmēm, eksperimentāliem elementiem un pat popmūzikai raksturīgām iezīmēm, tomēr ieturot grupas raksturīgo smago skanējumu.” “Ocean Districts” spēlējuši daudzos festivālos, bijuši tūrē Baltijas valstīs un Somijā, kā arī spēlējuši kopā ar tādiem grandiem kā “God Is An Astronout” un “Solstafir”.

“Ocean Districts” ir: Martin Lepalaan - ģitāra, Taavi Liinak - ģitāra, Siim Eenma - ģitāra, Tanel Kõnd - basģitāra, Risto “Madox” Mõtus - bungas.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais