Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: The Roop “Concrete Flower”

© Publicitātes foto

Pašlaik uz Eirovīzijas dziesmu konkursa īslaicīgās uguntiņas rokas pasildīt steidz arī tie, kuri tajā sevi spilgti parādījuši iepriekšējos gados, piemēram, itāļu “Maneskin”, kuri izdevuši jaunu singlu.

Dzelzi, kamēr tā puslīdz karsta, acīmredzot nolēmuši kalt arī 2021. gada Eirovīzijas dalībnieki no Lietuvas “The Roop”, kuri laiduši klajā albumu. Viņu gadu vecajai eirodziesmai “Discoteque” ir jau 30 miljoni klausījumu (“Spotify” vien ap 20 miljoniem) un 15 miljoni skatījumu “YouTube”, līdz ar to skaidrs, ka viņu tīkojumiem būt pamanītiem arī ar visu albumu ir visnotaļ reāls pamats.

Albumā kopumā iekļautas desmit dziesmas, tostarp jau izskanējušie singli “Let’s Get Naked”, “On Fire” un “Love Is All We Got”, un, protams, arī “Discoteque”. Albuma nosaukums “Conrete Flower” esot stāsts par ziedu un spēku tajā, kas ļauj izlauzties pat cauri cementam: “Gluži kā stāsts par Lietuvas neatkarības iegūšanu no Padomju Savienības 1990. gadā un kaut ko līdzīgu piedzīvoja arīdzan Taivāna.” Noformējuma ideja radusies grupas līderim Vaidotam, tā izpildījumu veica Taivānā bāzētā kompānija “Damonaxart”.

Jāatgādina, ka “The Roop” dibināti 2014. gadā. Tās sastāvā darbojas dziedātājs Vaidots Vaļukevičs, ģitārists Mants Banišausks un bundzinieks Roberts Baranausks. Grupa kļuva plaši pazīstama jau pēc dalības 2018. gada Lietuvas Eirovīzijas dziesmu konkursa atlasē ar dziesmu “Yes, I Do”, paliekot trešajā vietā. Savukārt 2020. gada “The Roop” dziesma “On Fire” uzvarēja, un dziesmas video sasniedza vairāk kā 30 miljonu lielu skatījumu. “The Roop” gan nevarēja piedalīties starptautiskajā Eirovīzijas konkursā pandēmijas dēļ, taču nākamajā gadā grupa atkal pierādīja, ka ir cienīgi doties uz Eirovīziju, kur ar dziesmu “Discoteque” ierindojās astotajā vietā. Patlaban grupa gatavojas vasaras koncertiem, tostarp dalībai “Summer Sound” festivālā, kas jūlija izskaņā norisināsies Liepājā.

PAR. Lai gan abi Eirovīzijas gabali radīja neizpratni (“On Fire”) vai pat subjektīvu netīksmi (“Discoteque”), albums jāatzīst par gana labu esam - lietuvieši tiešām zina mūsdienīgas popmūzikas drēbi! “Let’s Get Naked” ir ļoti lipīga dziesma, joprojām nav apnikusi arī “Love Is All We Got”, vēl gribētos izcelt skaistās un liriskās “Running From Myself” un “She Lives Here”, ar kaut ko aizķer arī spriganās “Every Second” un “Wabi Sabi”. Kopumā - enerģisks pops ar “dance” un mazliet (vai daudz) pat disko un sintīpopa piedevām.

PRET. Par neizpratni radošo “On Fire” jau minēts, bet vēl lielāku neizpratni rada tas, ka šī dziesma albumā ielikta kā ievadošā - 2020. gadā radīts gabals, kas Eiropas radiostacijās jau līdz nelabumam apgremots, jūs to nopietni?! Pārspīlēti komercializētā pieeja arī nevar šķist simpātiska, līdz ar to “Conrete Flower” kaut kā tomēr atgrūž no klausīšanās procesa. Lai gan tam it kā nav objektīvu iemeslu.