Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Diplomāts: Putins paziņos par kara beigām augustā

© AP/Scanpix/LETA

Pēc Ukrainas diplomāta Oļega Šarpa teiktā, Krievijas Federācijas prezidents pasludinās "uzvaru" karā pret Ukrainu neatkarīgi no frontes stāvokļa. Pēc tam okupētajās teritorijās plāno izbūvēt aizsardzības sistēmu, lai noteiktu tobrīd esošo robežulīniju.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins plāno paziņot par "militāras operācijas beigšanu ar uzvaru" 2-3 nedēļas pirms balsošanas dienas Krievijā 11.septembrī.

To, atsaucoties uz avotiem vēstniecībā, pastāstīja Ukrainas diplomāts Oļegs Šarps, kuram Kremļa vadītāja un Krievijas Federācijas Drošības padomes locekļu tikšanās priekšvakarā tika nosūtīti dokumenti par gatavošanos šai dienai, raksta FOCUS.

Pēc viņa teiktā, Putins ir gatavs pasludināt "uzvaru" karā pret Ukrainu neatkarīgi no apstākļiem frontē. Turklāt maksimums, ar ko Kremlis tagad rēķinās, ir visas Hersonas, Harkivas, Doņeckas un Luganskas apgabalu teritorijas. Odesas un Nikolajevas reģioni Putina plānā vairs nav iekļauti.

Tomēr jebkurā gadījumā Krievijas vadītājs plāno paziņot, ka "speciālās operācijas mērķi ir sasniegti, lielākā daļa nacistu bataljonu ir iznīcināti, Ukraina ir zaudējusi savu militāri tehnisko, aizsardzības un ekonomisko potenciālu, un Krievija ir parādījusi Rietumiem, ka tās viedoklis ir jāņem vērā.

Oļegs Šarps piebilda, ka pēc tam Ukrainas okupētajās teritorijās plāno būvēt aizsardzības sistēmu, lai sakārtotu tobrīd pastāvošo robežlīniju. Pēc tam Kremlis plāno paziņot, ka Krievijas Federācija beidza karu "labas gribas vadīta", un, ja Ukraina un Rietumi mēģinās "iebrukt Krievijas Federācijas vēsturiskajās zemēs, tad Krieviju nekas neapstādinās".