Gardēžiem

13.nov 2016
Jau pēc dažām dienām svinēsim Latvijas 98. dzimšanas dienu, tāpēc vajadzētu jau laicīgi sākt domāt par atbilstošu svētku galdu. Šī dzērveņu jogurta želeja ne vien lieliski garšos, bet arī izskatīsies atbilstoši svētku tematikai.
13.nov 2016
«Interese par ēst gatavošanu man aizsākās vienlaikus ar veģetārismu apmēram pirms astoņiem gadiem. Kopā ar draugu Mārtiņu pārcēlāmies dzīvot uz māju, kur sākumā nebija virtuves. Tad pārtikām no čipsiem, ķiploku mērces, sausajām zupām un lielās Fazer šokolādes,» ar smaidu atceras bloga edamzale.lv veidotāja Maruta Rampāne.
photo_camera
12.nov 2016
Latvijas svētku laikā nacionālais mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti un pavāri Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt radošas, veselīgas receptes, kas svētku galdam piešķirs ne vien jaunas garšu nianses, bet arī latvisku krāsainību!
11.nov 2016
«Es esmu gan kroga īpašniece, gan vadītāja, gan saimniece. Man no šiem nosaukumiem vislabāk patīk pēdējais. Es gan sagaidu viesus, gan pie plīts stājos. Uzskatu, ka vārds «saimniece» ir man tas atbilstošākais,» saka rīdziniece Evija Andžāne-Kalniņa, kas jau sesto vasaru saimnieko Zaķu krogā.
11.nov 2016
Latvijas svētku laikā nacionālais mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti un pavāri Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt radošas, veselīgas receptes, kas svētku galdam piešķirs ne vien jaunas garšu nianses, bet arī latvisku krāsainību!
7.nov 2016
Pieredzējušais fotomākslas meistars un slavenību kāzu fotogrāfs Aigars Jansons ir arī azartisks un prasmīgs ēst gatavotājs. Un šodien Neatkarīgās lasītājiem viņš piedāvā nobaudīt ar liellopu gaļu pildītus kabaču gredzentiņus.
4.nov 2016
Vieniem patīk ķiploks, citus kaitina tā spēcīgā, specifiskā garša un smarža. Tomēr ķiploka vērtīgās īpašības nevar noliegt, un arī dažādiem ēdieniem tas spēj piešķirt brīnišķīgas garšas nianses un aromātu. To vislabāk spēj novērtēt tie, kuri ir draugos ar ķiploku un ēst gatavošanu uzskata par aizraujošu un ikdienišķu procesu.
4.nov 2016
Gandrīz ikvienam no mums garšo karstas, kraukšķīgas maizītes ar sulīgu gaļas un siera pildījumu. Itāļi, kas ir vienas no senākajām un tradīcijām bagātākajām nacionālās virtuves glabātājiem, ir tie, kas iepazīstināja pasauli ar vienu no gardākajām maizītēm – panini, kas ir Itālijas vizītkarte līdz ar picu un pastu. Kā radās šī maltīte un kas lācītim vēderā?
2.nov 2016
Tā ir 13 dienu diēta, kuras laikā tiek izmainīta vielmaiņa. Pēc diētas turpmākos 2 gadus varēsi ēst visu, ko kāro, nebaidoties pieņemties svarā. Ja izpildīsi visus diētas nosacījumus, tad svara zudums būs no 7-20kg.
31.okt 2016
«Siermaizīte ir iecienīta un viegli pagatavojama uzkoda izsalkuma remdēšanai, tomēr to nevajadzētu ievietot kategorijā fast food,» uzsver Restorāna 3 šefpavārs Juris Dukaļskis.
30.okt 2016
19. oktobrī savu 67. dzimšanas dienu svinēja viens no Latvijas populārākajiem pavāriem un vairāk nekā 20 gadus Latvijas spožākā zvaigzne pie kulinārijas debesīm – Mārtiņš Rītiņš.
29.okt 2016
Siermaizīte ir iecienīta un viegli pagatavojama uzkoda izsalkuma remdēšanai, tomēr to nevajadzētu savietot vienā kategorijā ar fast food. Juris Dukaļskis, restorāna "3" šefpavārs, norāda, ka siermaizītes var pagatavot īpaši gardas un vienlīdz smalkas ar izmeklētiem salātiem un piemērotu vīnu.
29.okt 2016
Rudenī aktuāls kļūst jautājums par to, kādus ēdienus pagatavot no ķirbja, jo ar ceptu ķirbi nevienu vairs nepārsteigsi. 
27.okt 2016
«Mani interesē veselīgs ēdiens, tāpēc tā ir tēma, par kuru gribētu mācīties vēl un vēl. Vienmēr ar lielu interesi apgūstu, kā veselīgu ēdienu pagatavot garšīgi un interesanti. Noteikti vēlos padziļinātāk izpētīt garšvielu pasauli. Manuprāt, tā ir vesela zinātne, kuru var pētīt visu mūžu. Labprāt vairāk uzzinātu par indiešu virtuvi, jo Indijā katrā reģionā ir atšķirīgas ēst gatavošanas tradīcijas,» saka Katrīna Mame, recepšu bloga Krustnagliņa autore.
27.okt 2016
No 11. līdz 20.novembrim ēdināšanas uzņēmumos Bauskas apkārtnē norisināsies patriotiskā kafejnīcu nedēļa. Šajā laikā kafejnīcās tiks piedāvāti īpaši ēdieni, tāpat valsts svētkos taps novēlējumi Latvijai.
25.okt 2016
Rīga pēdējos gados no izklaides tūrisma galamērķa kļuvusi par nozīmīgu Baltijas gastronomijas tūrisma galamērķi, vēsta Vācijas lielākais ikdienas laikraksts Süddeutsche Zeitung. Rīga tiek atzīmēta kā pilsēta ar augstām kvalitātes prasībām ikvienā jomā.
24.okt 2016
«Es esmu filozofe pēc izglītības, bet visu apzinīgo darba mūžu esmu strādājusi par komunikāciju konsultanti. Kad vienā brīdī likās, ka esmu no tā ļoti nogurusi un gribējās ko pamainīt, trīs gadus neko citu nedarīju, tikai cepu kūkas,» saka Ilze Salna. Lai arī Ilze ir atkal atgriezusies komunikāciju konsultanta darbā, viņas kaislība uz kūku cepšanu un ēst gatavošanu nav pārgājusi.
23.okt 2016
Itālijas pilsētā Caldari di Ortona ir atklāta pirmā bezmaksas vīna strūklaka, kas būs pieejama ikvienam cilvēkam 24 stundas diennaktī, vēsta ārvalstu mediji.
22.okt 2016
Rudens parasti saistās arī ar sulīgiem, krāsainiem pašmāju āboliem, kuros ar lielu kāri var iekosties. Un kāpēc ne, jo tie ir ne vien garšīgi, bet arī veselīgi un diētiski kā jau augļi. Izmēģināt dažādas receptes ar āboliem tā vien vilina tos, kuriem patīk rosīties virtuvē, lai atklātu jaunas garšas variācijas.
21.okt 2016
Daudzveidīgi un īpaši aromātiski salāti ir rudens priekšrocība. Ēdienkartē vēl gribas saglabāt vasaras atspirdzinošo svaigumu un vieglumu, bet vienlaikus rodas vēlme arī pēc kaut kā sātīgāka.
18.okt 2016
Šodien publicēts jaunākais White Guide Nordic labāko restorānu saraksts, kurā iekļauti 325 Ziemeļvalstu restorāni. Pirmo reizi tajā novērtēti arī 60 Baltijas valstu restorāni, no kuriem 20 ir no Latvijas.
18.okt 2016
Rudens ir atnācis ar vēsu laiku un nosalušām rokām. Šis ir laiks, kad ir īpaši jāsargā sava imunitāte, neļaujot organismam atdzist.