Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Atklātas TOP 5 tumšās šokolādes pozitīvās īpašības

© Ilustratīvs attēls

Tumšā šokolāde ir no kakao radīts saldums, ko cilvēki visā pasaulē iecienījuši un novērtējuši kopš seniem laikiem. Varētu pieņemt, ka šokolāde popularitāti iemantojusi ne tikai tās neatkārtojamās garšas dēļ, bet arī sajūtu dēļ, ko tā rada. Tumšā šokolāde ne tikai lutina mūsu garšas kārpiņas, bet arī pozitīvi ietekmē mūsu veselību, ko apliecina vairāki pasaulē veiktie zinātniskie pētījumi. Latvijā mīlētākais saldumu zīmols “Laima” sadarbībā ar Latvijas Diētas ārstu asociāciju iepazīstina ar pieciem faktiem par tumšās šokolādes pozitīvo ietekmi uz veselību.

Pēdējos gados gan Latvijā, gan pasaulē cilvēki arvien vairāk runā par veselīgu uzturu un seko līdzi tam, ko ēd, meklējot balansu savā ēdienkartē un ikdienas dzīvesveidā. Tieši rodot šo spēcīgo pamatu - ikdienā uzņemot veselīgu uzturu, kā arī nodarbojoties ar fiziskām aktivitātēm, mēs varam atļauties panašķēties ar saldumiem, saglabājot mēra sajūtu,” uzsver Latvijas Diētas ārstu asociācijas priekšsēdētājs, diētas ārsts Andis Brēmanis.

“Izvēloties saldumus, vienmēr ir svarīgi izvērtēt, kas sniegs pievienoto vērtību ikdienas uzturam un uzlabos mūsu pašsajūtu. Tumšā šokolāde ir līdere labvēlīgo saldumu segmentā, jo, pateicoties tās galvenajai izejvielai kakao, mēs gūstam ne tikai garšas baudījumu, bet arī pozitīvu ietekmi uz mūsu veselību," papildina Andis Brēmanis.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā