Gardēžiem

14.okt 2016
Divējāda ir attieksme pret to, kas izaudzis dārziņā. Pirmais variants: visa ir tik daudz, ka nav, kur likt, un tas nekas, ka daļa nonāks kompostā. Otrais: visam, kas pašu rokām audzēts, ir īpaša vērtība, tāpēc neko nedrīkst laist zudumā. Jātiek galā gan ar pārprodukciju, gan ar jaunievedumiem, kas sēti un stādīti mirkļa iespaidā, nemaz nezinot, kā tos izmanto.
7.okt 2016
Zane Ozoliņa ir bloga Našķoties autore, kuras lielākā mīlestība ir maizes un gardu našķu gatavošana, ar kuriem cienāt savus draugus. Bet interesi par ēdienu viņai saglabā neizskaidrojama iedvesma, kas nāk no saules, svaiga gaisa un riteņbraukšanas.
4.okt 2016
Dārga izprieca mēdz būt ne tikai mašīna, villas un dārglietas, bet arī dzērieni.
26.sep 2016
Kārumnieki piekritīs: lai izceptu torti, iemeslu vienmēr var atrast. Vēl tikai vajag vismaz pusi dienas brīva laika, patīkamu noskaņojumu un relaksētu attieksmi. Tā uzskata arī bijusī TV šovu vadītāja, tagad – Latvijas Mākslas akadēmijas mākslas vēstures 3. kursa studente Iveta Feldmane, Neatkarīgās lasītājiem piedāvājot pamēģināt uzcept «lauku torti pilsētnieces izpildījumā».
24.sep 2016
Ja mums iegadās brīdis, kad var papētīt tendences savā ēdienkartē, bieži vien atklājas, ka tai nav īpaši ciešas saistības ar gadalaiku. Jo gandrīz visus produktus var dabūt tikpat kā vienmēr. Tas nedaudz apslāpē rudens pilnbrieda izjūtu, kad visa tik daudz un viss tik svaigs, vērtīgs, vitamīniem bagāts. Lai izdodas bagātināt arī savu ēdienkarti!
23.sep 2016
Ja, darbojoties virtuvē, ir vēlēšanās likt lietā savas radošās iespējas, tad noteikti patiks gatavot aromātiskas un veselīgas sukādes. Tās var iemācīties pagatavot mājās, jo šis process nav sarežģīts, un tieši tagad, rudenī, ir piemērots laiks to darīt. Sukādēm var izmantot jebkurus augļus un ogas, sākot no bumbieriem un āboliem, un visbeidzot – gurķa, melones, bietes, kā arī arbūza un apelsīna miziņām.
10.sep 2016
Šefpavārs Endijs Vīnerts, kurš saimnieko restorāna Zoltners virtuvē, uzskata, ka sezonālie produkti ir tieši tik īpaši, lai, gatavojot ēdienus, lielākoties uzsvaru liktu uz tiem.
9.sep 2016
Gardas un aromātiskas kafijas noslēpums slēpjas kafijas pupiņās. Nevis iepriekš samaltās un mēnesi nostāvinātās, bet pirms pašas apliešanas sagatavotās. Tikai svaigi maltas pupiņas izdala gāzes, kas atbildīgas par burvīgo aromātu un nepārspējamo garšas buķeti.
8.sep 2016
Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiek Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares pasākums – izstāde Riga Food 2016, kuras piedāvājumā vērienīga ekspozīcija, meistaru un pārtikas produktu konkursi, aizraujoši šovi, izglītojošas meistarklases un degustācijas. Izstāde apskatāma līdz sestdienai.
2.sep 2016
Baklažānu nevar ierindot populārāko dārzeņu pirmajās rindās, taču par nemīlētu arī to nekādi nevar nosaukt. Baklažāni ir pieejami visu gadu, taču par to labāko laiku uzskata, sākot ar jūliju, līdz pat oktobrim, kad var gatavot ēdienus pēc sirds patikas dažādos veidos.
26.aug 2016
«Ēdiena kultūrā modi diktē skandināvi, bet pamats ir rodams Francijā,» saka šefpavārs Māris Astičs, kurš kopā ar komandu atvēris jaunu restorānu Ferma. Tajā saimnieko viņš pats un seko savam uzskatam, ka cilvēkam jāsniedz labākais, ko piedāvā produkti, pagatavojot porcijās, pēc kurām viesis jūtas paēdis.
21.aug 2016
Lai labi garšo!
20.aug 2016
Kad vēl paēst un pārēsties sēnes, ja ne tagad? Zeme ir ar lietu padzirdīta, un sēnes mežā jau gaida. Bet, kamēr viena daļa uz vakariņu šķīvja, otra jāliek burkās ziemas mēnešiem.
14.aug 2016
Arī vasarā reti kurās mājās pusdienās siltajā ēdienā atsakās no apetītlīga gaļas ēdiena. Visbiežāk priekšroku dod vieglam grilēdienam. Un kas tur smags, ne vairāk kā 200 g grilētas gaļas, 100 g dārzeņu un 150 g kartupeļu vai rīsu pieaugušam ēdājam. Kad tad vēl var pamieloties ar oglēs ceptu ēdienu kā mūsu senči sendienās?
13.aug 2016
Šovakar no plkst. 16:00 līdz pusnaktij Siguldā, Jaunās pilī dārzā, norisināsies Latvijā pirmais Skaņu un garšu festivāls, kurā notiks pašmāju un ārzemju mūziķu koncerti, kā arī daudzveidīgas gastronomiskas aktivitātes
13.aug 2016
Sadarbojoties Rīgas labākajiem restorāniem, jau trešo gadu Rīgas svētku laikā Spīķeru laukumā durvis ver „Rīgas svētku restorāns”. Šogad tā tēma būs „Ar dabu šķīvī”, kas iezīmēs  Rīgas-Gaujas reģiona iegūto Eiropas gastronomijas reģiona titulu 2017. gadā. 
6.aug 2016
Kāda mērcīte, kas noder dažādās dzīves situācijās, kas saistītas ar ēdiena baudīšanu, vienmēr ir īsts atradums. Iemērc tajā kādu dārzeni, kartupeļa šķēli, čipsus, kraukšķīgu vistu spārniņu, pārlej salātiem, un izsalkums apklusināts.
6.aug 2016
Saldējums daudziem ir iecienītākais deserts, it īpaši vasarā,tomēr tā pagatavošana pašu spēkiem var šķist gana sarežģīta un laikietilpīga.Rimi gardēžukomandas šefpavārs Normunds Baranovskis aicina būt radošiem un izmēģināt trīs vienkāršas receptes saldējuma pagatavošanai mājās. Mājās gatavots saldējums būs ne vien lielisks našķis karstās vasaras dienās, bet arī lielisks ciemakukulis, dodoties ciemos.
5.aug 2016
Starp tenisa kortiem, Latvijas Nacionālo teātri un vecāko Rīgas parku paslēpies Pagalms – kafejnīca, kurā starp kontrastu pārpilnību rasts balanss, lai savienotu šķietami nesavienojamo – vienkāršību un izsmalcinātību.
29.jūl 2016
Saldējums daudziem ir iecienītākais deserts, it īpaši vasarā, tomēr tā pagatavošana pašu spēkiem var šķist gana sarežģīta un laikietilpīga. Rimi gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis aicina būt radošiem un izmēģināt trīs vienkāršas receptes saldējuma pagatavošanai mājās.
23.jūl 2016
Kas var būt labāks par šo: vieglai maltītei karstā vasaras dienā – kāda auksta zupa, kas gan piesien dūšu, gan patīkami veldzē. Klasiku klasika – auksta zupa ar bietēm uz kefīra bāzes – ir zināma katram, taču variāciju var būt neiedomājami daudz.
21.jūl 2016
Lai labi garšo!