Lai labi garšo!
Sastāvdaļas:
500 g cūkgaļas vai 250 g cūkgaļas un 250 g liellopu gaļas
3 olas
2-3 pienā izmērcētas baltmaizes šķēles
2 nelieli, sīki sagriezti sīpoli
sāls, ķimenes un pipari pēc garšas
puse paciņa krējuma
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
malto gaļu rūpīgi samīca ar olām, baltmaizi, sīpoliem, krējumu un garšvielām. Ar mitrām rokām izveidotas kotletītes karstā eļļā cep zeltaini brūnas.
Zirnīšu sautējums
Sastāvdaļas:
1 bundžiņa konservētu zaļo zirnīšu
2 sīki sagriezti sīpoli
100 ml gaļas buljona
2 gabaliņos sagriezti burkāni
1 ēdamkarote miltu
puse citrona sulas
puse paciņas sviesta cepšanai
sāls un malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
sakarsētā sviestā maisot apcep sīpolus. Pieliek burkānus un turpina 5 minūtes sautēt. Uzkaisa miltus un garšvielas. Iemaisa buljonu un zem vāka sautē vēl dažas minūtes. Pēc tam pievieno zaļos zirnīšus un krējumu. Iespiež citrona sulu un ļauj sautējumam uzmest burbuli.