Japāņu zupa Ramen – garšu ceļojums ziemeļnieku virtuvē

© f64

Tradicionālā japāņu zupa Ramen ir sātīga un garšām bagāta. Tomēr ziemeļniekiem tās pagatavošana nereti sagādā galvassāpes – tai raksturīgās specifiskās garšas un salduma dēļ, turklāt tās tapšanā nepieciešama noteikta temperatūra. Savu Ramen recepti atklāj “Samsung Galaxy Dream Chef” pavāršova fināliste Monta Meiere.

Sastāvdaļas: aptuveni 300 g cūkgaļas krūtiņas, Ķīnas kāposts, paprika, 3 burkāni, sēnes (pēc izvēles, piemēram, šitaki vai šampinjoni), brokolis, 3 vidēja lieluma sparģeļi, selerijas sakne, sīpols, 3 ķiploka daiviņas, ola, nūdeles (pēc izvēles, piemēram, rīsu), laima un citrona sula, medus, sojas mērce, sezama eļļa, citronzāle, kanēlis, čili un sāls.

Pagatavošana: Vispirms uzvāra nūdeles, kad gatavas, tās atdzesē aukstā ūdenī un noliek malā līdz vēlākam. Apcep cūkgaļas krūtiņu, līdz tā ir vidēji gatava. Sagriež šķēlītēs un atstāj atdzesēties līdz servēšanai.

f64

Vāra buljonu, izmantojot pusi no minētajiem dārzeņiem, pievieno medu, kanēli, sojas mērci, citronzāli, citrona sulu un sāli pēc garšas. Buljonu ik pa laikam nogaršo - svarīgi panākt unagi garšu, kas ir salds, skābs, ass un rūgts reizē. Zupa Ramen ir īpaša tieši ar garšvielu balansu - tai ir jāpanāk visu garšu vienlīdzīga saskaņa.

Pāri palikušos dārzeņus sagriež, apcep sezama eļļā ar ķiploku un čili. Atsevišķi uzcep olu. Kad buljons gatavs, tam pievieno gatavās nūdeles un dārzeņus. Ramen servē uzreiz, lai nūdeles un dārzeņi neturpinātu gatavoties karstajā buljonā. Pasniedz ar laima daiviņu, cūkgaļas krūtiņas šķēlītēm un ceptu olu

Izklaide

Ieraugot šādu nosaukumu, ir tikai divas versijas – Mendeļejeva tabulā ir ierakstīts jauns ķīmiskais elements vai radusies grupa, kas spēlē metālmūziku. Kurš ir pareizais variants? Otrais. “Murgu purvs” ir otrais šīs apvienības EP jeb minialbums, kas seko 2021. gada aprīlī izdotajam debijas darbam “Purva metāls”.

Svarīgākais