67% latviešu atzīst, ka, dodoties braucienos uz citām Latvijas pilsētām, ietur maltīti ātrās ēdināšanas restorānos, savukārt 65% to dara arī ceļojot ārpus Latvijas.
Pētījuma dati liecina, ka pirmie, kuri brauciena laikā ierosina par maltītes ieturēšanu ātrās ēdināšanas restorānos, ir bērni (49%), pasažieri (32%) , kam seko automašīnas šoferis (22%).
Lai veiktu izvēli par labu vienam vai otram ātrās ēdināšanas restorānam, Latvijā kā svarīgākos kritērijus respondenti norādījuši ēdiena garšu (94%), pareizu ēdiena pasniegšanu (92%), personīgu pieeju apkalpošanā (89%), pieejamas cenas (88%) un produktu izejvielu kvalitāti (87%).
Salīdzinot ar 2016. gadu, Latvijas iedzīvotāji par būtisku izvēles kritēriju norādījuši arī ātro ēdināšanas restorānu atrašanās vietu un pasūtījuma gaidīšanas laiku.