Gardēžiem

23.dec 2016
Linsēklas ir veselīgu uzturvielu krātuve, tāpēc arvien vairāk cilvēku tās ikdienā pievieno brokastu pārslām, jogurtam, biezputrām vai smūtijiem. Bet linsēklas ir pelnījušas nonākt arī svētku galdā – vien jāuzmeklē piemērotas receptes.
23.dec 2016
Mājaslapa “Borjomi Ziemassvētku vakariņas” ikviens, kurš nav atradis iedvesmu svētku galdam, var smelties idejas un iepazīties ar oriģinālām receptēm no gruzīnu, itāļu, grieķu, meksikāņu un krievu virtuvēm.
18.dec 2016
Pastinaks nepieder pie tiem dārzeņiem, ko ierasts bieži ierindot iepirkumu sarakstā. Taču ar to ir vērts iepazīties tuvāk un sadraudzēties, jo šim vērtīgajam un uzturvielām bagātajam dārzenim var atrast interesantu un dažādu izmantojumu ikdienas vai svētku ēdienkartē.
16.dec 2016
Svaigas gailenes, baravikas, bekas un citas sēnes varam lasīt un baudīt tikai sezonāli, bet šampinjonus ēst gatavošanai varam izmantot visu gadu. Īpaši iecienīti tie ir ziemā, kad šampinjonu svaigā garša un smarža atsauc atmiņā meža klātbūtni un ir jo īpaši pievilcīga.
16.dec 2016
Tuvojoties Ziemassvētku pasākumiem bērnudārzos un skolās, aktualizējas jautājums - ko nest cienastā, lai svētku galds būtu gan svinīgs, gan veselīgs. Par gardumu izvēli bērniem stāsta eksperti - pediatre Sanita Mitenberga, pavārs Normunds Baranovskis, kā arī uztura speciāliste Inga Pūce.
12.dec 2016
Ziemassvētkiem tuvojoties, darbu cītīgi sākuši Ziemassvētku tirdziņi, kas ar saviem labumiem spēj priecēt un sniegt nepieciešamo Ziemassvētku noskaņu. Kā jau ierasts- tirdziņos ir atrodami dažādi amatnieku meistardarbi, kā arī gardumi ar visīstāko Ziemassvētku garšu.
12.dec 2016
«Kā teica mana zefīru pagatavošanas skolotāja, manu bērnu māsīca Gundega, šo kārumu gatavošanā pats galvenais ir putošana – ir jāputo, jāputo, jāputo, kamēr apnīk, un tad vēl mazlietiņ. Jo viss pārējais ir izmērāms un nosverams,» saka bijusī Neatkarīgās žurnāliste, tagad – trīs bērnu mamma – Evija Cera. Viņa iesaka Ziemassvētku noskaņu mājās radīt ar pašu gatavotiem zefīriem.
11.dec 2016
Taizemiešu virtuvē kokosriekstu piens ir neatņemama ēdienu sastāvdaļa. To pievieno zupām, sautējumiem, desertiem.
8.dec 2016
Gada tumšajos un vēsajos mēnešos atkal aktuāls kļūst jautājums – kā stiprināt imunitāti? Kā saņemt trūkstošo D vitamīna devu, un vai tiešām to var iegūt tikai sauļojoties? Ja tā ir, vai vitamīnu var uzņemt arī solārijā? Trikata un uztura speciāliste Inga Pūce atklāj izplatītākos izdomājumus un patiesību par D vitamīnu.
6.dec 2016
Nodibinājuma "Rīgas Tūrisma Attīstības birojs" (zīmols "Live Riga"), Siguldas, Cēsu un Valmieras pašvaldību, kā arī Gaujas Nacionālā parka tūrisma klastera rīkotā konkursa "Rīgas - Gaujas reģiona - 2017.gada Eiropas Gastronomijas reģiona oficiālais suvenīrs" rezultātā pasludināti trīs oficiālie suvenīri.
6.dec 2016
Pirmo reizi 325 labāko Ziemeļvalstu restorānu ceļvedī ir iekļauti 60 Baltijas valstu restorāni. Uzvarētāja laurus plūca restorāns Vincents, kas tika atzīts par labāko trijās Baltijas valstīs – Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Restorāni, kurus vērtēja kaimiņvalstu šefpavāri un atzina par uzvarētājiem, saņēma īpašas uzlīmes Recommended by Nordic White guide (Nordic White guide iesaka).
5.dec 2016
Naturopāte, naturopātiskā uztura trenere un mājaslapas topivesels.lv autore Ance Anna Šternberga ar veselīgu un pārdomātu ēdienu savulaik slimību spējusi pārvērst par veselību. Ar savu piemēru viņa iedvesmo, bet savā pieredzē dalās – tikko klajā nākusi viņas pavārgrāmata Topi vesels ar mājas ēdienu, kurā viņa piedāvā veselīgas receptes, vairojot izpratni par produktiem, ko liekam šķīvī.
30.nov 2016
Kāds šokolādes meistars Šveicē ir radījis pirmo šokolādi, kas gatavota no ēzeļa piena, vēsta "The Local".
30.nov 2016
Kopš šīs vasaras sākuma viesnīcas Rixwell Hotel Bauska pirmajā stāvā ir atvērts restorāns Mūza. Tūristi pilsētu vispirms vērtē tieši pēc viesnīcas un restorāna, tāpēc restorāns Mūza zināmā mērā ir pilsētas vizītkarte.
30.nov 2016
Praktiski pirms gada durvis vēra kafejnīca Rātslaukums, kas gan vietējiem iedzīvotājiem, gan garāmbraucējiem ir iecienīta vieta, kur ātri un garšīgi paēst, kā arī paņemt maltīti līdzi uz mājām vakariņu galdam.
27.nov 2016
Lai labi garšo!
26.nov 2016
Lai labi garšo!
25.nov 2016
Sula sagatavota, ievārījumi, kompoti un visi pārējie ziemas laikam domātie krājumi sarūpēti, pat vīns ielikts, un lielais grozs, ābolu pilns, stāv virtuvē un gaida, kad aromātiskie augļi pārtaps ābolkūkā, pankūkās, plātsmaizē, pīrādziņos.
21.nov 2016
«Sagaidot Latvijas dzimšanas dienu, bija sajūta, ka gribas izdarīt kaut ko tādu, ko nekad neesmu darījusi. Patriotisko emociju vilnis mani aizveda atpakaļ bērnībā un atgādināja par sklandraušiem, ko kādreiz cepa mana vecāmamma un vēlāk arī mamma. Jā, man arī vajag tos uzcept!» saprata mediju eksperte un Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Gunta Līdaka.
19.nov 2016
Spānijas vīndari ir izvēlējušies novirzīties no tradicionālā ceļa un ir radījuši pasaulē pirmo zilo vīnu, vēsta BBC.
14.nov 2016
Sagaidot Latvijas Republikas proklamēšanas 98. dzimšanas dienu, Neatkarīgās lasītāja, mājsaimniece, Elīnas un Marata mamma Laila Deksne-Maļkova aicina ikvienu jau šodien sākt domāt, ko piektdien likt uz svētku galda. Viņa šai īpašajai svētku reizei piedāvā uzcept torti sarkanbaltsarkanā krāsā.
13.nov 2016
Līdz ar ziemas iestāšanos un sniega uzsnigšanu, cilvēki Latvijā jau pamazām sāk domāt par Ziemassvētkiem un lietām, kas saistītas ar šiem svētkiem. Sociālajā medijā facebook.com ir publicēts video ar pamācību, kā skaisti izrotāt piparkūkas.