RECEPTE: Kāpostu pīrāgs

© F64

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

1/2 kāpostgalvas

1/2 purava

2 ķiploka daivas

180 g Fetas tipa siera

500 g (1 iepakojums) saldētas kārtainās mīklas

buntīte diļļu

olīveļļa

PAGATAVOŠANA:

  1. Kāpostu sagriež plānās, ne pārāk garās strēmelēs. Puravu, ķiplokus, dilles sasmalcina.
  2. Olīveļļā apcep ķiplokus, puravus. Pievieno kāpostus un maisot sautē 10-15 minūšu, līdz tie gatavi.
  3. Noņem no uguns, ļauj padzist, tad sajauc ar sadrupinātu Fetas sieru un dillēm (siera vietā var izmantot kartupeļu biezputru, tikai tad pēc garšas jāpievieno sāls). Visu kārtīgi samaisa, taču tā, lai siers nevis pilnībā izjūk, bet paliek mazos gabaliņos.
  4. Veidni izklāj ar nedaudz atlaidinātu kārtaino mīklu, izveido maliņas. Virsū liek un izlīdzina pildījumu.
  5. Virs pildījuma klāj otru mīklas plātni, malas aizspiež.
  6. Cep 190 grādu temperatūrā 40-50 minūšu.

PADOMS

  • Šis pīrāgs ir ļoti garšīgs silts. Ja grib sagriezt skaistos gabalos, pīrāgu pirms griešanas labāk atdzesēt.
  • Ja pīrāgu grib rotāt ar pinumu, virspuses mīklu sagriež strēmelēs un virs pildījuma kārtas, krusteniski liekot, sapin.

Svarīgākais