RECEPTE: Ķiploku zupa spāņu gaumē

© Ilze Zvēra/F64

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

6 lielas ķiploka daiviņas

4-6 apkaltušas baltmaizes šķēles

1,5 l vistas vai dārzeņu buljona

1 tējkarote maltas paprikas

4 olas

Kajennas pipari

olīveļļa

sāls

pipari

PAGATAVOŠANA:

  1. Pannā ar augstām malām vai platā katliņā sakarsētā olīveļļā apcep sasmalcinātus ķiplokus, līdz tie zeltaini.
  2. Apceptos ķiplokus izņem vai pabīda malā, vēl pielej eļļu un no abām pusēm apcep gabalos sagrieztas maizes šķēles.
  3. Pārber maltu papriku, Kajennas piparus, pievieno buljonu, sāli un piparus.
  4. Viru lēni karsē, līdz tā uzvārās. Pa vienai iešķeļ olas un uzmanīgi ielaiž karstajā zupā. Vāra aptuveni 3 minūtes.

PADOMS

  • Ķiploku zupa ir ļoti sildoša, tāpēc īpaši ieteicama, kad cilvēks jūtas saaukstējies vai nosalis.

Svarīgākais