Sieru reti mēdz iekļaut ikdienā nepieciešamo produktu sarakstā, tomēr jaunā pētījumā atklājies, ka tas nemaz nav tik neveselīgs, kā līdz šim domāts, informē TIME Health.
Pētījuma rezultātā secināts, ka cilvēkiem, kuri katru dienu ēd sieru ir daudz mazāka iespēja piedzīvot insultu vai citas sirds saslimšanas, kā tiem, kas to ēd reti vai nemaz.
Sieram, kā jau visiem piena produktiem, ir daudz piesātināto tauku, kas izraisa augstu holesterīna līmeni, aterosklerozi un palielina risku iedzīvoties sirds saslimšanās.
Lauris Aizupietis/f64
Tomēr siers arī satur noderīgas sastāvdaļas, kā kalcijs, proteīns un probiotikas.
Kopējais pētījums tapis desmit gadu laikā 15 dažādos pētījumos, kuros piedalījušies 200 000 cilvēki.
Līdz ar to, kļuvis zināms, ka siera patērēšana saprātīgos daudzumos sniedz aizsargājošu efektu cilvēka sirdij.