GATAVOJAM ru­ma tri­fe­les

© F64

Lai labi garšo!

SA­STĀV­DA­ĻAS:

120 ml sal­dā krē­ju­ma 350 g tum­šās šo­ko­lā­des 3 tējk. ru­ma 3 tējk. ka­ka­o pul­ve­ra

šo­ko­lā­de un ka­nē­lis de­ko­rē­ša­nai

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: ne­lie­lā kat­li­ņā ie­lej sal­do krē­ju­mu, pie­vie­no ru­mu un liek sil­dī­ties. Tik­līdz sal­dais krē­jums sāk vā­rī­ties, ņem nost no plīts un pie­vie­no sa­dru­pi­nā­tu šo­ko­lā­di, kar­sē vēl ap­mē­ram vie­nu mi­nū­ti. Vi­su sa­mai­sa vien­da­bī­gā ma­sā un at­stāj is­ta­bas tem­pe­ra­tū­rā ap­mē­ram trīs stun­das, līdz ma­sa sa­cie­tē līdz tā­dai kon­sis­ten­cei, lai no tās ar ro­kām var vei­dot bum­bi­ņas. Pa to lai­ku sa­ga­ta­vo mai­sī­ju­mu, ku­rā tri­fe­les vē­lāk ap­vi­ļāt - sa­rī­vē ap­mē­ram 50 g šo­ko­lā­des un pie­vie­no 3 tēj­ka­ro­tes ka­ka­o pul­ve­ra. Tad ar tēj­ka­ro­ti ņem sa­cie­tē­ju­šo ma­su un plauk­stās vei­do tri­fe­les. Pēc tam liek šo­ko­lā­des un ka­nē­ļa mai­sī­ju­mā un kār­tī­gi ap­vi­ļā, ga­ta­vas kār­to uz šķīv­ja.

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.

Svarīgākais