Lai labi garšo!
SASTĀVDAĻAS:
120 ml saldā krējuma 350 g tumšās šokolādes 3 tējk. ruma 3 tējk. kakao pulvera
šokolāde un kanēlis dekorēšanai
PAGATAVOŠANA: nelielā katliņā ielej saldo krējumu, pievieno rumu un liek sildīties. Tiklīdz saldais krējums sāk vārīties, ņem nost no plīts un pievieno sadrupinātu šokolādi, karsē vēl apmēram vienu minūti. Visu samaisa viendabīgā masā un atstāj istabas temperatūrā apmēram trīs stundas, līdz masa sacietē līdz tādai konsistencei, lai no tās ar rokām var veidot bumbiņas. Pa to laiku sagatavo maisījumu, kurā trifeles vēlāk apviļāt - sarīvē apmēram 50 g šokolādes un pievieno 3 tējkarotes kakao pulvera. Tad ar tējkaroti ņem sacietējušo masu un plaukstās veido trifeles. Pēc tam liek šokolādes un kanēļa maisījumā un kārtīgi apviļā, gatavas kārto uz šķīvja.