Gardēžiem

25.jūl 2017
Viskija dzeršana agrā rīta stundā netiek uzskatīta par labu ieradumu, tomēr izrādās, ka tu vari tad dzert Jack Daniel's un nesaņemt pārmetošus skatienus.
23.jūl 2017
Kā­da sla­ve­na pa­vā­ra teik­tais «..ja jums mā­jās nav ne­kā ēda­ma, at­ve­riet le­dus­ska­pi, pa­ņe­miet la­si un pa­ga­ta­vo­jiet» jau sen ir fol­klo­ri­zē­jies un ap­au­dzis ar as­prā­tī­giem vie­dā tei­ku­ma tur­pi­nā­ju­miem. Bet ja tā pa­do­mā – kā­pēc gan ne!
21.jūl 2017
Pipari vienmēr ir modē. Tā bija viena no pirmajām garšvielām, kas tika ievestas Eiropā. Senos laikos pipari bija ļoti dārgi un tika uzskatīti par daudz uzticamāku valūtu nekā zelts un sudrabs, cilvēki piparos maksāja nodokļus, nodevas, īri un pūra naudu. Mūsdienās Indijas piparu plantācijas ir nelielu uzņēmumu īpašumā, kas tiek nodoti mantojumā no paaudzes paaudzē – pipari tiek audzēti ar lielu mīlestību, rūpību un atbildību.
21.jūl 2017
Latvijas rekordiste šķēpmešanā Madara Palameika dalās savā pieredzē par to, ko par spīti aizņemtībai ir vērts darīt no sirds un pa īstam.
21.jūl 2017
ASV prezidenta meita Ivanka pirmdien organizēja savas meitas Arabellas dzimšanas dienas ballīti. Prezidenta mazmeitai palika seši gadi, vēsta portāls mirror.uk.
20.jūl 2017
Vasara ir laiks, kad notraušam no grila putekļus un palutinām savas garšas kārpiņas ar dažādiem grilējumiem. Grilējumu garšas nianses viennozīmīgi izcels arī piemērotas mērces.
photo_camera
19.jūl 2017
Tik ikdienišķs produkts kā pipari uz Latviju atceļo galvenokārt no tālās Indijas lietusmežiem, kur tiem, tāpat kā vīnam, tiek piešķirts izcelsmes vietas nosaukums. Tieši tāpat dažādās teritorijās augušiem pipariem piemīt atšķirīgas īpašības – katrai šķirnei ir sava unikāla garša un aromāts, savu unikalitāti pipariem piešķir arī to tālākā apstrāde.
18.jūl 2017
Laiki, kad visi eklēri bija vienādi un atšķīrās vien ar baltu vai brūnu pildījumu, ir jau sen beigušies.
18.jūl 2017
Ikdienā mēdz būtu grūti atteikties no kādas bulciņas vai pīrādziņa. Tomēr šie kārumi atstāj ilgstošas sekas uz mūsu veselību!
12.jūl 2017
Gaļas kūpināšana, sālīšana un vītināšana ir sensenas gaļas gatavošanas metodes, kas gadsimtiem izmantotas, lai gaļu būtu iespējams uzglabāt ilgstoši.
11.jūl 2017
Zinātnieki noskaidrojuši veidu, kurā visveselīgāk gatavot sēnes un izrādās, ka tas nav cept tās uz pannas, ziņo TIME.
10.jūl 2017
Šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, Rīgas klasika - restorāns Čarlstons, kafijas grauzdētava Rocket Bean, naktsdzīves klasika Pica Lulū - tie ir tikai daži vārdi, kas Positivus festivālā rūpēsies par apmeklētāju gastronomisko labsajūtu trīs dienu garumā.
5.jūl 2017
Jau­ko va­sa­rī­go brī­di, kad dār­zos sa­tie­kas ze­me­nes un ķir­ši, var iz­man­tot ļo­ti gar­šī­gu sal­do ēdie­nu ra­dī­ša­nai no abiem. Nav pat va­ja­dzī­gas ne­kā­das īpa­šas re­cep­tes, vien­kār­ši ze­me­nēm pie­vie­no zi­nā­mu da­ļu ķir­šu un ot­rā­di, un pa­rā­dās jau­nas, svai­gas gar­šas ni­an­ses že­le­jām, sam­bu­kiem, de­bes­man­nai, kū­kām, dzē­rie­niem. Bet vēl sva­rī­gāk ir bau­dīt svai­gus ķir­šus, ka­mēr vien ie­spē­jams.
4.jūl 2017
Latviešu mākslinieks Ingus Gustavsons guvis uzmanību ar savu trauku kolekciju, kura tapusi no trīslitrīgām burkām.
3.jūl 2017
Vasaras mēneši ir kā radīti, lai nodotos saldiem eksperimentiem virtuvē ar pašu dārzos novāktām gardām un veselīgām ogām.
1.jūl 2017
Kā­pēc gan ne­pa­ga­ta­vot kaut ko pa­vi­sam vien­kār­šu, bet gar­du? Vis­tas ga­ļa, dār­ze­ņi un itā­ļu pa­sta ar su­lī­gi za­ļo ba­zi­li­ku ir kā ra­dī­ti tam, lai ātr­i un bez lie­kas pie­pū­les tap­tu ve­se­lī­ga, ko­ša un sā­tī­ga mal­tī­te!
30.jun 2017
Vasaras sākumā tipiskākais un pieprasītākais dārza gardums noteikti ir zemenes. Kaut arī laikapstākļi nav bijuši ārkārtīgi pateicīgi, daudzi mājsaimnieki noteikti var baudīt pirmās zemeņu ražas augļus. Nereti ogas izmanto ievārījumiem vai dažādiem desertiem. Lūk, kas nebijis, garda aukstā zemeņu zupa ar saldo krējumu.
30.jun 2017
Jāņu atskaņas: kāds aizsākts vai neaizsākts siera ritulis, un varbūt ne viens vien, joprojām nobāzts ledusskapja tālākajā stūrī. Daudzās mājās, līgotājus uzņemot, ik gadu atkārtojas viens un tas pats scenārijs: saimnieki sagādā daudz siera, lai tā nepietrūktu, savukārt viesi atved vēl. Tu vari iepriekš klāstīt, ka siers taču būs – velti, atvedīs tik un tā. Mēģināsi vienoties, lai ciemakukulim izvēlas ko citu, – vēlmi uzklausīs, tomēr kāds «simbolisks» siera ritulis nāks bonusā, jo kā gan bez tā. Tagad nu jādomā, ko ar pārpalikumu iesākt.
27.jun 2017
Bieži vien, ierodoties mājās no garās darba dienas, organisms pieprasa ko saldu un gardu. Lūk, ātra un vienkārša recepte ikvienam salduma mīlim.
26.jun 2017
Maz­sā­lī­ti gur­ķi? Tas ir ļo­ti vien­kār­ši: bur­kā iek­šā, garš­vie­las klāt, sā­lī­ju­mu vir­sū – un ot­rā die­nā jau var ēst. Ap­mē­ram tā stās­ta pie­re­dzē­ju­šas saim­nie­ces. Lai pir­mo­reiz iz­mē­ģi­nā­tu maz­sā­lī­tu gur­ķī­šu ga­ta­vo­ša­nu, var at­rast de­ta­li­zē­tu re­cep­ti vai sī­ki iz­vai­cāt kā­du liet­pra­tē­ju un da­rīt vi­su tie­ši tā, kā sa­cīts. Vē­lāk jau var vei­dot sa­vu vie­dok­li par to, ku­ras sa­stāv­da­ļas va­ja­dzē­tu pie­likt vai­rāk, ku­ras ma­zāk, no ku­rām at­teik­ties un ku­ras ie­kļaut re­cep­tē vēl pa­pil­dus.
26.jun 2017
«Labākais saldais, kādu vasarā var gribēt!» tā par mājas saldējuma recepti, ko aizguvusi no ģimenes draudzenes un kulinārijas ekspertes Signes Meirānes, saka māksliniece Ieva Bondare.
23.jun 2017
Lai labi garšo!