Gardēžiem

12.jun 2017
SASTĀVDAĻAS: 1 kukulis rudzu rupjmaizes 10 l novārīta ūdens 1 paciņa rauga 1 kg cukura 2 burciņas (0,5 l) kvasa koncentrāta
9.jun 2017
Ja gribat nobaudīt pašmāju redīsus to labākajā formā, svaigus, maigus un kraukšķīgus, tas jādara tagad. Redīsiem nav pa prātam vasaras vidus karstums un sausums, tad tie kļūst sīvāki un sīkstāki.
8.jun 2017
Nereti nedēļas vidū pienāk dienas, kad organisms pieprasa ko jaunu un nebijušu. Kāpēc gan, lai tā nebūtu zupa? Pavisam ātri iespējams pagatavot šo gardo maltīti-sēņu krēmzupu ar lazdu riekstiem.
7.jun 2017
Nu tad ņe­mam gro­zi­ņu un ejam ze­me­nēs – uz dār­zu, uz tir­gu vai kur nu kat­ram ir tā­da iz­de­vī­ba. Tau­tā jo­pro­jām cir­ku­lē uz­skats, ka va­sa­ras se­zo­nā jā­ap­ēd vis­maz des­mit ki­lo­gra­mu ze­me­ņu. Nav ga­dī­jies at­rast pār­lie­ci­no­šu pa­ma­to­ju­mu, kā­pēc tie­ši tik, bet, ja nav aler­ģi­jas, ve­se­lī­bas pro­blē­mu vai ci­tu ap­stāk­ļu, kas lieg­tu to da­rīt, – kā­pēc gan ne?
2.jun 2017
Neraugoties uz dabas kaprīzēm, bez rabarberiem palikuši neesam, kaut arī dažviet tie nav tik lekni kā allaž un steidz ātrāk izziedēt. Tautas ticējumam, ka rabarberus drīkst ēst tikai līdz Jāņiem, ir racionāls pamats: pārauguši rabarberi satur daudz skābeņskābes, kas nenāk par labu ne garšai, ne ēdāja veselībai. Vēl viens iemesls pasteigties ir tas, ka trauslos, sulīgos, tomēr skābenos rabarberu kātus jau sāk izkonkurēt zemenes, saldie ķirši un mellenes no Spānijas, Grieķijas un citām siltākām zemēm.
31.mai 2017
Neskatoties uz to, ka latvieši ļoti iecienījuši burgerus, šo ēdienu esam pieraduši asociēt ar amerikāņu virtuvi. Lai piešķirtu burgeram latviskās tradīcijas, Latvijas Pārtikas ražotājs piedāvā 2 patriotisko burgeru receptes ar neierastām sastāvdaļām.
29.mai 2017
Pavisam nesen sācies īstais rabarberu laiks. "Rimi gardēžiem" piedāvā īpašu gardo aveņu un rabarberu maizīšu recepti.
29.mai 2017
Pavisam nesen norisinājās pasaulē pirmās LED apgaismojuma gurķu siltumnīcas atklāšana, kas norisinājās tepat Latvijā, SIA ''Getliņi Eko''. Jaunās siltumnīcas uzceltas pusgada laikā, projekta investīcijas sasniedz līdz pat 3,8 miljoni eiro.
26.mai 2017
Vasaru mēdz dēvēt par grilēšanas sezonu, taču tas ir visai nosacīti, jo lielākie grilēšanas entuziasti to nepārtrauc nevienā gadalaikā, savukārt citiem sezona sākas un beidzas ar vienu pikniku. Grilētu produktu cienītāji apgalvo, ka šis ēdienu gatavošanas veids esot veselīgāks nekā cepšana uz pannas, jo grilējot produktu poras noslēdzas un tie patur sevī visas vērtīgās vielas. Nereti grilēšana prasa arī īsāku laiku nekā citi ēdiena gatavošanas veidi.
25.mai 2017
Pavasaris ir laiks, kad veikalu plauktos parādās arvien vairāk jaunās ražas labumu gan no Latvijas, gan ārvalstu ražotājiem. Arī mūsu organisms sāk vairāk ilgoties pēc svaigiem, aromātiskiem ēdieniem. Tādēļ biežāk izvēlamies vieglu maltīti un mazāk ēdam termiski apstrādātus ēdienus, to vietā izvēloties svaigas, ērti pagatavojamas uzkodas, tomēr svarīgi, lai ar uzturu uzņemam visas organismam nepieciešamās vielas. Uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas ir apkopojusi padomus pavasara ēdienkartes veidošanai un piedāvā arī veselīgu vitamīnu kokteiļa recepti pavasarīgai maltītei.
25.mai 2017
Kāds soctīklu lietotājs vārdā Aigars Jansons savā facebook.com profilā ievietojies amizantu attēlu, kur Ukrainas veikalu plauktos manīts ''Rigas'' alus. Zīmīgi, ka Latvijā šāds alus nav sasniedzis veikalu stendus.
25.mai 2017
Latvijā priežu meži ir sastopami teju katrā Latvijas novadā, tieši tamdēļ priežu čiekura ievārījums ir iespējama recepte jebkuram interesentam, turklāt ir ļoti veselīgs, kā arī gards. Būtiski līdz jūnijam beigām sameklēt vēl zaļus čiekurus, citādi vēlāk tie kļūst pārāk cieti un recepte var neizdoties.
24.mai 2017
Kā ap­mie­ri­nāt iz­sal­ku­mu kar­stā lai­kā? Ar auk­sto zu­pu, jo tā ir gan pa­tī­ka­mi at­vē­si­nošs dzē­riens, gan gards un sā­tīgs pa­mat­ēdiens. Auk­stā zu­pa pa­kļau­jas pār­vēr­tī­bām un va­ri­āci­jām, tā­pēc ik­viens var ļau­ties im­pro­vi­zā­ci­jai un iz­do­māt pats sa­vu re­cep­ti.
23.mai 2017
Lai labi garšo!
21.mai 2017
Vieglu kūku ar maigu maskarpones siera krēmu un svaigām avenēm piedāvā Sanda Vendta no Cepu tortes.
15.mai 2017
Cilvēkus nereti mēdz iedalīt "suņu cilvēkos" un "kaķu cilvēkos". Taču daudziem tikpat izteikti mīlestība polarizējas tējas vai kafijas virzienā un pārliecināt viņus par pretējo ir teju neiespējami. Taču mīlestību uz kafiju ir iespējams izkopt, labāk iepazīstot šo dzērienu un izvairoties no kļūdām tā pagatavošanā un lietošanā, ir pārliecināts viens no lielākajiem kafijas cienītājiem un kafijas eksperts Vilmārs Vjakse, atklājot piecus interesantus faktus par kafiju.
13.mai 2017
Lai labi garšo!
12.mai 2017
Dārzos šajā aukstajā pavasarī viss aizkavējies, tomēr skābeņu lapiņas daudzviet jau ēdamā lielumā.
11.mai 2017
Šī gada 20. maijā Rīgas sirdī, Daugavas upes krastā, Lucavsalā, notiks šīs vasaras gardākais un smaržīgākais pasākums - "Latvijas Grila & BBQ festivāls 2017", kas vienuviet pulcēs grilēšanas entuziastus, Latvijas labākos šefpavārus, kā arī vietējos mājražotājus un amatniekus. Visas dienas garumā apmeklētājiem būs iespēja baudīt šefpavāru meistarklases, degustācijas un dažādas brīvdabas sporta aktivitātes, jauno mūziķu pavadījumā.
photo_camera
11.mai 2017
No 8.-14. maijam Valmierā pirmo reizi norisinās Restorānu nedēļa. Nedēļas ietvaros gardēžiem iespēja nobaudīt izsmalcinātas maltītes kādā no pieciem piedāvātajiem restorāniem Valmierā, Burtnieku un Kocēnu novados.
7.mai 2017
Kurš gan bro­kas­tīs nav ēdis mus­li – sau­su pār­ti­ku, iz­vē­lo­ties to kā di­ētis­ku un ve­se­lī­gu pro­duk­tu. Mus­li uz­ska­ta par ka­lo­ri­jām ba­gā­tu ēdie­nu, kas no­dro­ši­na or­ga­nis­mu ar vi­ta­mī­niem, mi­ne­rāl­vie­lām un mik­ro­ele­men­tiem. Mus­li ēdot, ne­ro­das gli­ko­zes svār­stī­bas asi­nīs.